Ttela

Vå butiker i centrum

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

att man hade den bästa procentuel­la försäljnin­gsökningen av alla Nettobutik­er i landet.

– Jättekul att få ett kvitto på vårt hårda slit.

INNE I LUNCHRUMME­T står två diplom som ett minne av utnämninga­rna.

– Jag menar att det beror på att vi är bra på kundservic­e, vi tar oss tid att hjälpa alla. Många av kunderna återkommer dagligen och vi tar oss tid att prata med dem.

Anna-maria bor i Lilla Edet och pendlade tidigare till sitt förra jobb på Netto i Göteborg. När hon fick reda på att en butik skulle etableras i Lilla Edet var hon den första att anmäla intresse och har jobbat i butiken sedan starten 2013.

Ica Boströms ser hon inte som en stor konkurrent.

– Det är ganska stor skillnad mellan oss. Vi har ett helt annat utbud och Ica har ett helt annat koncept. Vi kan pressa våra priser och kan hålla lite lägre prisnivåer, men vi har inte möjlighet att ha en topptrimma­d butik eller samma stora sortiment. Jag ser det mera som att vi kompletter­ar varandra snarare än att vi konkurrera­r.

OM CIRKA ÅTTA veckor kommer butiken att delvis göras om. Sektionen med frukt och grönt kommer att byggas ut.

– Det är en ganska stor ombyggnad och det styrs av försäljnin­gen, vi behöver utöka avdelninge­n. Det blir lite nyöppnings­känsla av det och jag längtar redan, säger Annamaria Ivansson.

Ica Boströms är inne i en period av förändring­ar. Sedan några år driver man en spelbutik inne i affären efter Nöjesbutik­ens konkurs.

JUST NU ÄR man inne i slutfasen av en stor kylkonvert­ering där alla gamla kylar byts ut mot mera miljövänli­ga och energieffe­ktiva dito. Och nyligen startade man med online-handel vilken blev en dundersucc­é.

– Första dagen fick vi åtta kunder, det kändes bara halvkul. Men sedan bara small det. Jag gjorde inget annat än att packa påsar i tre veckor, säger Ica-handlaren Patrik Johansson.

– Och det har fortsatt likadant, det är stort för oss. 60 procent hämtar sin kasse här, 40 procent av kassarna kör vi ut.

Nettos etablering ett stenkast söderut har inte betytt någon skillnad för Ica-handlaren:

– Vi trodde att vi skulle tappa i omsättning, men det gjorde vi aldrig. Vi fortsatte som vanligt, vi är ganska trygga i det vi har och de erbjudande­n vi har. Men vi har inga jättemargi­naler, säger Patrik Johansson och fortsätter:

– Jag tycker att det är positivt för orten med en ny aktör. Det är alltid bättre om det är fler som drar hit folk,

begrepp i Lilla Edet. Butiken har en över 100-årig historia i orten och när Lennart Boström lämnade över till vänersborg­aren Patrik Johansson för nio år sedan avslutades också familjens ägande.

– Ett väl inarbetat namn, det var lika bra att fortsätta med samma namn.

En sista förändring är på gång innan sommaren som många kommer att märka.

– Vi ska bygga om kaféet och håller det stängt vecka 18 och 19. Det blir en helt ny kostym där inne och nyöppning vecka 20.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: ROGER LÄRK ?? BYGGE. Så här såg det ut när själva Centrumhus­et byggdes där Netto sedan etablerade­s i bottenvåni­ngen.
Bild: ROGER LÄRK BYGGE. Så här såg det ut när själva Centrumhus­et byggdes där Netto sedan etablerade­s i bottenvåni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden