Ttela

Poppärla från Easy October

-

En lek med titeln på en Dylan-låt blev arbetsnamn­et, men när Easy October skulle döpa sin nyfödda ville alla behålla namnet de lekte fram. Nu släpper de ”Tangled up in black”. – En riktig poppärla! säger bandets frontman Kristoffer Hedberg.

Easy October är Trollhätte­killens skötebarn, en omhuldad baby som kan vara allt från en ensam kille med gitarr (Kristoffer) till femmannaba­nd med olika storlekar däremellan.

EFTER EN SUPERINTEN­SIV period när han släppte tre plattor inom loppet av ett år, har det tagit lite längre tid att få nästa album klart. Det skulle bli en bandplatta och Kristoffer och hans medmusikan­ter kastade sig glatt in i studion och började spela in de nya låtarna.

– Men ett halvår in i inspelning­en om att spela på Liseberg 24 maj kände vi att det vi gjort inte höll måttet. Vi insåg att vi måste börja om från grunden och spela in allt på nytt och i en ny skepnad, berättar Kristoffer.

TILLSAMMAN­S MED Uddevallak­illarna Pontus Blom och Patrik Carlsson tog han plats i bröderna och bandmedlem­marna Fredrik Askerdal och Christophe­r Libergs studio i Göteborg och började sakta men säkert vrida skutan åt ett annat håll. Ett poppigare och mer radiovänli­gt håll än tidigare.

– Det är fortfarand­e samma låtar

 ??  ?? POPKILLAR. På nya plattan, ”Tangled up in black”, som släpps fredag 27/4, får vi höra ett poppigare Easy October än singlar på rad”, säger bandets frontman Kristoffer Hedberg.
POPKILLAR. På nya plattan, ”Tangled up in black”, som släpps fredag 27/4, får vi höra ett poppigare Easy October än singlar på rad”, säger bandets frontman Kristoffer Hedberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden