Ttela

Ryggskott oroar inför Vm-starten

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Sverige fick klara sig utan Kristian Karlsson, 26, i Vm-genrepet mot Japan i Varberg under onsdagskvä­llen. – Jag har fått ryggskott, men förhoppnin­gsvis är det ingen fara inför VM, säger Karlsson.

Sveriges högst rankade spelare (19:e i världen) går just nu en kamp mot klockan.

På söndag startar lag-vm i Halmstad och Kristian Karlsson känner sig inte alls bra i ryggen.

Han har lite svårt att gå och vill helst sitta i en stol med hårt säte och ryggstöd under intervjun på Varbergs Stadshotel­l.

– Jag har aldrig haft ont i ryggen tidigare, så det känns som min vanliga otur så här nära inpå ett mästerskap, suckar Kristian.

SKADAN SITTER I ländryggen och han får daglig behandling som börjar ge resultat.

– Alla gör så gott de kan för att jag ska bli frisk i tid. Tidigare hade jag intensiv kramp och kunde inte böja mig bakåt, men nu är det mycket bättre. Två dagars vila till ska nog göra gott. Jag hade ändå inte tänkt Söndagen 29 april 10.00: Sverige-singapore (d)

13.00: Sverige-rumänien (h)

20.00: Indien-sverige (d)

Måndagen 30 april 10.00: Sverige-hongkong (h)

13.00: Sverige-vitrysslan­d (d)

19.00: Sverige-tyskland (h)

Tisdagen 1 maj 10.00: Sverige-ryssland (d)

16.00: Sverige-slovenien (h)

19.00: Sverige-kina (d)

Onsdagen 2 maj 19.00: Sverige-egypten (h)

Torsdagen 3 maj Slutspelet börjar Lördagen 5 maj 14.30: Damer final

Söndagen 6 maj 14.30: Herrar final spela mot Japan så det gör inget med ett brejk, säger Kristian. Vad är skälet till att du fått skadan just nu?

– Jag har varit trött efter intensivt spel under en lång period, så det är säkert det som ligger bakom.

KARLSSON HAR HAFT ett starkt pingisår – ”en av mina bättre säsonger i karriären” – och efter VM väntar såväl final i Champions League som i Bundesliga.

I CL möter hans Borussia Düsseldorf ryska Fakel Gazprom Orenburg och i tyska mästerskap­et Ochsenhaus­en.

I semifinale­n i den inhemska ligan blev det seger med 2–0 mot Saarbrücke­n förra söndagen, vilket gjorde att Kristian och hans svenska kollega Anton Källberg missade det första landslagsl­ägret i Halmstad.

– Vi fokuserar på att vara så bra förberedda som vi bara kan och siktar på att göra ett bra VM, men bara för att mästerskap­et går på hemmaplan så är inte det det viktigaste i världen. Jörgen (Persson) brukade säga att man inte ska göra OS, VM och EM till för stora tävlingar.

SVERIGE HAR LOTTATS in i en grupp med toppnation­en Tyskland och målet är i första hand att ta sig till kvartsfina­l.

– Vi är faktiskt inte så bortskämda med kvartsfina­ler i Sverige, men det är realistisk­t att ta sig dit. Dessutom känns en semifinal möjlig.

I senaste lag-vm i Kuala Lumpur åkte blågult ut i kvarten mot Kina.

– Kineserna känns svårslagna, men jag tycker att vi definitivt kan slå Tyskland. Både jag och Mattias (Karlsson) har vunnit mot Ovtcharov och spelat jämnt med deras trea. Känner ni någon press?

– Inte just nu. Jag tänker förbereda mig som inför alla matcher och inte stressa upp mig. Jag ska försöka slappna av och hitta min egen trygghetsz­on.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? RYGGONT. Kristian Karlsson har fått ryggskott och missar genrepet mot Japan, men hoppas bli frisk till Vm-starten i Halmstad Arena i helgen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N RYGGONT. Kristian Karlsson har fått ryggskott och missar genrepet mot Japan, men hoppas bli frisk till Vm-starten i Halmstad Arena i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden