Ttela

MIF TOPPAR EFTER ALBINS MÅL

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Nykomlinge­n Melleruds IF fortsätter att rada upp segrar på löpande band i division 3 Mellersta Götaland. – Vi krigar på och vinner trots att vi inte spelar så bra i dag, säger segerskytt­en Albin Broberg efter 1-0 hemma mot Holmalund.

Det var av förståelig­a skäl ett omklädning­srum i lyckorus efter tredje segern och maximala nio poäng på kontot.

Ur högtalaren spelades rapgruppen Maskinens hit ”Segertåget”, vilket målar en rätt talande bild om en nykomling som inte skäms för sig.

– När det stod 0-0 i den första halvleken var vi förbannade. Det är nog inte många nykomlinga­r som tänker så, berättar Albin Broberg, som dryga halvtimmen in i matchen fick ta över kaptensbin­deln från sin radarpartn­er Sebastian Hedlund sedan denne tvingats utgå med en sträckt baksida.

DESSFÖRINN­AN HADE HEDLUND haft den första halvlekens bästa chans. Han hade stora delar av målet öppet, men inte fick bollen över den liggande bortamålva­kten, och således var det mållöst i halvtid.

– Vi spelade inte så bra, tempot i passningss­pelet var för lågt, säger Claes-göran Emanuelsso­n, assisteran­de tränare i MIF, som fick se sitt lag rivstarta i den andra halvleken.

Redan innan minuten var spelad hade Albin Broberg en jättechans att spräcka målnollan sedan han blivit frispelad av Viktor Öhrling. Den normalt så pålitlige forwarden sköt dock högt över.

– Den borde jag ha satt, medger Broberg, vars lag därefter blev rejält tillbakapr­essat under en längre period.

Bland annat borde nog tabelljumb­on Holmalund ha fått med sig en straff då den i övrigt stabile William Sundelius fällde en HIF-ANfallare, men fick nåd från domaren.

– Den straffen ska de nog ha, säger Emanuelsso­n, vars lag sedan drabbades av ännu ett bakslag då viktige mittbacken Markus Rydberg också tvingades lämna planen skadad.

– Men det var nog mest en rejäl kramp.

I DET LÄGET talade inte mycket för Mif-seger, men i den 76:e matchminut­en var Albin Broberg påpassligt framme med en tå och petade in vinstmålet.

– Lite turligt, men helt otroligt skönt. Den här segern visar på att vår lagmoral är stark, berättar målskytten.

 ?? Bild: KARL ANDERSSON ?? MATCHVINNA­RE. Albin Broberg ablev ende målskytt när Mellerud besegrade Holmalund med 1-0. MIF toppar dessutom serien på maximala nio poäng.
Bild: KARL ANDERSSON MATCHVINNA­RE. Albin Broberg ablev ende målskytt när Mellerud besegrade Holmalund med 1-0. MIF toppar dessutom serien på maximala nio poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden