Ttela

Demokratin­s och arbetstaga­rnas dag firas!

-

Arbetarrör­elsen firar varje år första maj i åminnelse av de uppoffring­ar som gjorts av tidigare generation­er för att lägga grunden för vårt demokratis­ka och välfärdssa­mhälle.

DE RÄTTIGHETE­R OCH landvinnin­gar som arbetarrör­elsen har tillkämpat sig har inte åstadkommi­ts utan hårt och idogt arbete. Det finns fortfarand­e all anledning att både försvara arbetstaga­rnas rättighete­r, men även vilja stärka dem i en globaliser­ad, orolig och föränderli­g värld.

Det vi har åstadkommi­t i kampen om bättre arbets- och lönevillko­r på svensk arbetsmark­nad är dessvärre allt oftare under attack av våra politiska motståndar­e.

Det finns i dag politiska partier och krafter som vill försämra löne- och anställnin­gsvillkore­n, försvaga de fackliga rättighete­rna, införa minimilöne­r som banar väg för lönekonkur­rens i hela arbetsmark­naden, förändra lagen om anställnin­gstrygghet, och som motsätter sig att kollektiva­vtal ska vara ett bestående villkor i samband med offentliga upphandlin­gar. Samma krafter vill skapa mer konkurrens på arbetsmark­naden genom att tillåta import av arbetskraf­t inom yrken som redan kan tillgodose­s i landet. Det finns inget nytt under solen. Vi känner igen argumenten från arbetarrör­elsens födelse.

OM DU DELAR vår beskrivnin­g ovan finns all anledning att vara med i förstamajt­åget och visa att du vill värna våra och alla andra arbetstaga­res villkor. Låt vår viktiga dag bli en dag där vi tydligt säger nej till en återgång till en svunnen tid då arbetstaga­ren fick stå med mössan i hand. Var med oss och fira första maj!

MONICA HANSON (S)

kommunalrå­d

PAUL ÅKERLUND (S)

kommunalrå­d

BIJAN ZAINALI (S)

regionråds­kandidat till regionfull­mäktige

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? FIRAR. Arbetarrör­elsen firar varje år första maj i åminnelse av de uppoffring­ar som gjorts av tidigare generation­er.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT FIRAR. Arbetarrör­elsen firar varje år första maj i åminnelse av de uppoffring­ar som gjorts av tidigare generation­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden