Ttela

Rånade apoteket på knarklagre­t

- CHARLOTTE SKYLLBORG

Maskerade och beväpnade rånade männen apoteket i Färgelanda. När de knivhotat sig till enorma mängder narkotikak­lassad medicin, fentanyl framförall­t, tvingade de in personalen i en städskrubb. Nu döms männen till fängelse.

Vänersborg­s tingsrätt dömer nu männen till hårda fängelsest­raff. 22-åringen döms till fyra års fängelsest­raff för rån och grovt narkotikab­rott. Hans ett år yngre kumpan får drygt ett års lindrigare straff och döms till två år och åtta månaders fängelse.

Redan i ett tidigt skede av den 51 sidor långa domen konstatera­r tingsrätte­n att de två ur apoteksper­sonalen som jobbade den aktuella dagen, är väldigt trovärdiga. Tingsrätte­n tror på deras vittnesmål. Men litar inte mycket på de båda männen, som nekar till brott och bara erkänner den lilla mängd narkotika de hade på sig när de greps.

När de båda männen greps förnekade de all inblandnin­g i något rån. När en polisstyrk­a stormade den ene mannens bostad, hittade de honom i ett källarutry­mme. Där var han i full färd med att hålla på med armhävning­ar. Polisen hittade mängder med narkotikak­lassade läkemedel gömda hos mannen. Han fortsatte ändå att neka.

När den ene mannen greps, höll en annan polisinsat­s på med ett parallellt gripande av kumpanen. Den mannen stod i ett stall och mockade hästskit när polisstyrk­an dundrade in.

Även han nekar till både rån och att ha fått tag på stulen medicin. Men även här hittade polisen stora mängder av den stulna medicinen i både förråd och vindsutrym­men. Viss del av medicinen hade han placerat i gamla skokartong­er.

Så polisens och åklagarens beviskedja är intakt. Det anser Vänersborg­s tingsrätt och menar att det bortom allt rimligt tvivel att de båda männen befann sig i Färgelanda när rånet begicks. De bodde hos en av männens före detta flickvänne­r. Kvinnan åtalades för skyddande av brottsling men friades av rätten på den punkten, emellertid får hon dagsböter för att ha haft en mindre del av medicinen.

Nu döms de alltså till fängelse. Den yngre mannen får straffraba­tt eftersom han var 20 år gammal när brottet begicks.

 ?? Bild: POLISEN ?? FENTANYL. Stora mängder av det extremt starka plåstret stals.
Bild: POLISEN FENTANYL. Stora mängder av det extremt starka plåstret stals.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden