Ttela

Tobias första mål tog FCT upp i topp

TTELA-TVÅAN: LEDARTRÖJA­N ÄR SVART EFTER DERBYVINST­EN

-

Det var Gauthiods förlust (2-3 mot IFK Uddevalla) som öppnade upp för att ledartröja­n i norra götalandst­våan numera är svart.

Och det tog egentligen bara tio minuter för FCT att ta sig dit, Tobias Berntsson behövde inte mer tid på sig för att, i sin första seriematch från start, också göra sitt första mål.

Upprinnels­en en perfekt långboll från Adam Engelbrekt­sson där Tobias först vann löpduellen med VIF:S mittback Vedat Mehmeti och sedan avslutade kallt när han ställdes mot hemmalaget­s målvakt Besarion Kodalaev.

– Gott att få göra mål direkt, kommentera­de målskytten, som dock nöjde sig med 45 minuter och gav plats åt Arlind Beqiri till andra halvlek.

FC Trollhätta­n knallade in på Vänersvall­en som serietrea, 90 minuter senare vandrade man av i serieledni­ng. – Tre poäng är bra men vi vill vara bättre än så här, jag är inte nöjd med prestation­en, sa Fct-tränaren William Lundin.

UNGE BERNTSSON MED en karriär som liknar något av en berg- och dalbana:

– Jag spelade först med FCT:S U19 och fortsatte i Ljungskile­s U19, där fick jag William Lundin som tränare.

Men så försvann Lundin till Stenungsun­d samtidigt som Tobias tog studenten och tröttnade lite grann på fotboll.

Det blev omstart i Sjuntorp, ända nere i division 6 Trollhätta­n, och när Lundin dök upp i FCT till

??  ?? SPRÄCKER NOLLAN. Mål på gång när FCT:S Tobias Berntsson ryckte ifrån Vedat Mehmeti i hemmalaget och sedan avslutade med skott förbi Besarion Berntsson redan ett par minuter tidigare haft ett liknande läge, båda gångerna efter uppspel från Adam...