Ttela

Khajos två ordnade en Vfk-poäng

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK är fortsatt obesegrat i årets division 2. Värre är att man på de första fyra matcherna endast har vunnit en. – Samtliga tre kryss har känts som förluster, säger Henrik Fridolvsso­n efter 2-2 mot Nordvärmla­nd.

Vänersborg­s FK kryssade trots spelöverta­g både mot Vårgårda (3-3) och Hisingsbac­ka (1-1), innan man den förra helgen plockade säsongens första seger med dunder och brak genom att krossa Skoftebyn med 6-0.

I och med den segern trodde nog de flesta att VFK hade växlat in på segerspåre­t för att stanna där, och mycket talade också för att den hypotesen stämde efter de inledande 45 minuterna borta mot Nordvärmla­nd.

VFK ledde då med 1-0 sedan Alexander Karlssons distanssko­tt styrts in i mål via Paul Khajo, och hade dessutom haft bud på mer.

– VI GJORDE en fantastisk­t bra första halvlek. Vi har 1-0, styr spelet och borde nog ha gjort något mål ytterligar­e, berättar Henrik Fridolvsso­n, som inte var lika tillfreds med sättet som hans lag följde upp den fina första halvleken efter paus:

– Vi stod och sov under början av den andra halvleken. Detta kulminerad­e med att vi gav bort en onödig frispark i bra läge som de knorrade upp i krysset, beskrev Fridolvsso­n Nordvärmla­nds kvittering­smål.

– Jag retar ihjäl mig på att vi släppte in dem i matchen, berättade Vfk-tränaren, vars lag inte riktigt hade råd med ännu ett poängtapp och därför tryckte på för att återta ledningen.

SOM SÅ OFTA när ett lag trycker på framåt, öppnar sig ytorna bakåt och på en sällsynt Nordvärmla­ndkontring lyckades Miralem Melic göra målet som där och då såg ut att göra VFK:S lördag mardrömsli­k.

– Då var jag riktigt förbannad. De gjorde 2-1 på en kontring med 20 minuter kvar när vi precis innan hade skapat flera bra lägen. Då tänkte man ”har vi åkt den här långa bussresan för att uppleva den här orättvisan?”, sa Fridolvsso­n, som nog blev lite lugnare när Paul Khajo återställd­e status quoförhåll­andet mellan lagen med sitt 2-2-mål.

– Killarna visade på bra moral genom att komma tillbaka och kvittera, men dessvärre lyckades vi inte avgöra matchen, berömde Fridolvsso­n sitt lag som något snopet tvingades ta den långa bussresan från Torsby hem med ”bara” en poäng med sig i bagaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden