Ttela

Skön start på VM för Kristian & Co i blågult

-

”Det var en tuff öppningsma­tch men vi gav oss själva en perfekt start” ULF ”TICKAN” KARLSSON

Förbundska­pten

De svenska bordtennis­herrarna fick en behaglig start på lag-vm i Halmstad. Rumänien, rankat 17:e i världen hade inget att sätta emot de svenska världsnior­na och det blev en klar 3–0-seger.

En till synes perfekt genomförd lagmatch där Sveriges högst rankade spelare Kristian Karlsson pulveriser­ade Rumäniens etta Ovidiu Ionescu med siffrorna 11-6, 11-4, 11-5 för att ge Sverige en 1-0 ledning.

Egen serve och förstaatta­ck var två framgångsv­apen för 26-åringen som nu ordentligt har etablerat sig som en världsspel­are på rankingen.

En annan Karlsson avlöste den tidigare nämnda och fortsatte på samma spår som sin lagkamrat. Mattias, som radat upp fina skalper på den internatio­nella scenen det senaste året tog sig an den hårt slitande Hunor Szocs.

En svängig match där det länge stod och vägde men svensken var starkare när det väl gällde och kunde fastställa en viktig 3-1 seger.

VID STÄLLNINGE­N 2-0 fick den hårt slående Jon Persson, som kvalade in sig i truppen, chans att visa vad han går för mot den rutinerade Adrian Crisan.

Jon gick fram till 2-0 med bara farten och spelade aggressivt mot Rumänen som knappt hann med i tempot. Crisan jobbade sig in i matchen och läste in Jons spel allt eftersom samtidigt som Jon blev allt mer stressad att avgöra bollarna.

7-11 i tredje följdes upp med 8-11 i fjärde och matchen skulle avgöras i skiljeset. Efter en jämn start drog rumänen ifrån och vid 4-6 pressades Ulf ”Tickan” Karlsson att ta time-out.

Sedan blev fart på svensken, som sprudlade av självförtr­oende och energi nästintill i takt med trummorna på läktaren. Efter en nagelbitan­de avslutning kunde Jon förvalta sin fjärde matchboll till publikens stora glädje och därmed också fastslå slutresult­atet till 3-0.

FÖRBUNDSKA­PTEN ULF ”TICKAN” Karlsson till Vm-turneringe­ns officiella hemsida:

– Det var en tuff öppningsma­tch men vi gav oss själva en perfekt start.

Däremot blev det förlust för de svenska damerna, även om de var nära en sensation.

Men till slut blev det förlust 2–3 mot världsåtta­n Singapore i grupp A.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? FÖRST UT. Kristian Karlsson var först ut av de svenska spelarna i öppningsma­tchen mot Rumänien, och Karlsson avfärdade enkelt Ovidiu Ionescu och vann med 3-0 i set.
Bild: MATHIAS BERGELD FÖRST UT. Kristian Karlsson var först ut av de svenska spelarna i öppningsma­tchen mot Rumänien, och Karlsson avfärdade enkelt Ovidiu Ionescu och vann med 3-0 i set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden