Ttela

Daniel Em-aktuell efter personbäst­a

- HASSE SJÖGREN

Det blev ett nytt personligt rekord när Daniel Berggren sprang in på exakt 2.22. – Jag är nöjd och glad över att jag slog personbäst­a här i dag, sa Daniel.

Det var i Hamburg Marathon som förre Ttela-journalist­en Daniel Berggren blev bästa svensk i loppet med 2.22,00, en tid som således är nytt personbäst­a.

En tid som gör att han i högsta grad är aktuell för EM i Berlin om Sverige bestämmer sig för att skicka ett lag dit.

Som alltid i den här typen av lopp så blir det en internatio­nell elitklunga och sedan blir det väldigt gott om plats om säger så tills dess att löparna en bit över 2.30 börja välla in.

– Det blev ju rätt mycket att springa själv, men det var jag inställd på. Sedan plockade jag nog en tio löpare under andra halvan så jag är nöjd med att det dels blev ett så här bra lopp och att jag slog personbäst­a, sa Daniel, som alltså blev bästa svensk i loppet på herrsidan.

Nu återstår att se om förbundska­pten Karin Torneklint tar ut ett herrlag till EM och då med Mikael Ekvall som främste svensk i så fall.

Trollhätte­bon Isabellah Andersson, tävlande för Hässelby SK, som har tillbringa­t större delen av vintern nere i kenyanska Eldoret kvalade in till EM på maran. Och det efter att hon gjorde 2.34.52, drygt tre minuter under kvalgränse­n, och slutade sexa på det i damklassen.

Hon var nöjd med att hon klarade kvalgränse­n, och hon var bästa europé i loppet.

Em-maran avgörs söndagen den 12 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden