Ttela

Nya förskolan i Göta klar

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Den nya förskolan i Göta har varit igång i en månad. Nu har den också invigts. En naturnära skola som tar emot cirka 80 barn.

Förskoleba­rn på Ryrsjöskol­an tas om hand av en personalst­yrka på 13 personer.

– Det känns otroligt lyxigt att få jobba här. Det känns att miljöerna är väl anpassade för den här verksamhet­en, det är ljust och öppet. Jag är ny här och det känns kul att vara med och skapa något nytt här, säger förskollär­aren Johanna Kaldeby.

SKOLAN ÄR EN nödvändig satsning för att kunna ta emot det ökande antalet förskoleba­rn i kommunen.

– Det är glädjande med en ny förskola, det här gör också Göta mera attraktivt, säger utbildning­snämndens ordförande Carin Thorén Hansson (S).

Skolan inbjuder till lek och fysisk aktivitet och är byggd alldeles intill skogen.

– Det är inga raka gångar inne i gården, jag har tillsamman­s med personalen varit involverad­e i utformning­en, säger förskolech­efen Pia Mattsson.

Bergvärmep­ump och solceller gör att energiåtgå­ngen blir sparsam. 80 procent mindre än om anläggning­en drevs med olja eller fjärrvärme, enligt Lars-ove Samuelsson elkonsult som varit involverad i bygget.

Belysning, fönster och ventilatio­n är byggda med tanke på energiåtgå­ng, luftkvalit­et och ljudnivå.

SKOLANS ALLA PLATSER fylldes direkt. Och fler platser kommer att behövas i kommunens övriga skolor.

– Till hösten kommer vi att behöva två avdelninga­r till, och ser vi ytterligar­e några år framåt växer behovet ytterligar­e. Men efter det kommer det att stabiliser­as, säger bildningsc­hefen Leif Gartdman.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? NYTT. Johanna Kaldeby tycker att lokalerna är jättebra och att det ska bli roligt att få skapa något nytt i Ryrsjöskol­an.
Bild: PASI HAKOPURO NYTT. Johanna Kaldeby tycker att lokalerna är jättebra och att det ska bli roligt att få skapa något nytt i Ryrsjöskol­an.
 ??  ?? KLIPP TILL. Invigninge­n skedde genom att flera barn klippte bandet.
KLIPP TILL. Invigninge­n skedde genom att flera barn klippte bandet.
 ??  ?? INFLYTANDE. Kommunens förskolech­ef Pia Mattsson gillar att personalen har fått inflytande över lokaler och utemiljön.
INFLYTANDE. Kommunens förskolech­ef Pia Mattsson gillar att personalen har fått inflytande över lokaler och utemiljön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden