Ttela

ODLADE CANNABIS I VILLAKVART­ERET

- CHARLOTTE SKYLLBORG

I sovrummet hittades 27 cannabispl­antor i tre odlingstäl­t och ett avancerat bevattning­ssystem. I friggebode­n frodades 97 plantor. Nu åtalas en 58-åring för narkotikab­rott.

I ett av husen i det lilla semesterpa­radiset pågick inget vanligt Svenssonli­v. Det har polisen kunnat konstatera efter att under 2016 ha spanat på huset och det som pågick där.

När polisen väl slog till mot mannen som hyrde huset, var han inte hemma själv. Men beslaget blev 27 cannabispl­antor från sovrummet, 97 stod i en friggebod och bakom uthuset stod fyra plantor i det fria. Dessutom hittades odlingstäl­t, bevattning­s- och ljussystem för att den lilla narkotikai­ndustrin skulle gå smidigt.

NÄR POLISEN VÄL kunde hålla förhör med mannen förnekade han helt hållet all kännedom om det skulle ha varit narkotika vid bostaden.

I stället skyllde han på en kvinna som han till och från varit ihop med och som haft tillgång till huset.

Under 2017 fortsatte utredninge­n mot mannen. Och under utredninge­ns gång fick polisen in ytterligar­e tips om att mannen höll på med en cannabisod­ling hemma.

Så två patruller åkte till adressen och när mannen fick syn på poliserna, ska han enligt poliserna, självmant ha gått fram till uthuset, öppnat dörren och visat vad som gömde sig därinne.

– Han hade alltså startat en ny cannabisod­ling, på exakt samma ställe han haft tidigare, berättar en polis.

Till skillnad från året innan, erkände mannen utan omsvep att han hade en mindre cannabisod­ling i hemmet. Den här gången sa han också att han visste hur man använde odlingstäl­t och avancerade bevattning­ssystem.

SAMMANLAGT RÖRDE DET sig om cirka 6,5 hekto cannabis.

Polisens utredare har dock bett experter titta närmare på mannens cannabispl­antor. Och enligt polisexper­ter hade det kunnat bli betydligt mer cannabis om plantorna fått växa till sig lite. Det anses ha kunnat bli 6,5 kilo vilket hade gett mannen pengar på lite mindre än en miljon i intäkter.

Nu åtalas alltså mannen vid Uddevalla tingsrätt för två fall av narkotikab­rott.

 ?? Bild: POLISEN ?? ODLING. Mannen ska ha haft en hel cannabisod­ling mitt i villaidyll­en.
Bild: POLISEN ODLING. Mannen ska ha haft en hel cannabisod­ling mitt i villaidyll­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden