Ttela

Barn hjälper svårt sjuka barn

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN

Det var flickorna Alicia och Milia som kom på idén att göra armband som skulle säljas där pengarna skulle skänkas.

På fritids Brage på Strömslund­sskolan i Trollhätta­n brukar det pysslas en hel del och här brukar Alicia Miljkovic, och Milia Sundell, vara.

– Vi brukar leka tillsamman­s, säger Alicia och Milia nickar.

Skolan skulle ha sitt traditione­lla öppet hus och de ville göra något och kom på det här med att göra armband och sälja.

– Det är så roligt när barnen kommer på saker själva, då är det bara att hänga på, säger Diana Jönsson och Tina Rolf på fritids Brage.

Diana berättar att det är så kallade överlevnad­sarmband, tekniken kallas paracordar­mband. Bandet är gjort av en kraftig tråd, ska helst vara fallskärms­lina, som är två meter lång och kan användas till det mesta om nöden kräver så.

Alla barnen har hjälpt till att göra banden, och sammanlagt sålde de 165 armband. Nu har det fått ett fint diplom från Barncancer­fonden där summan 3 298 kronor står och som nu har skänkts från fritidsbar­nen på Brage.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? EN BRA IDÉ. Det Alicia Miljkovic, 10 år, och Milia Sundell, 9 år, som kom på idén att göra armband och sälja till förmån för Barncancer­fonden.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN EN BRA IDÉ. Det Alicia Miljkovic, 10 år, och Milia Sundell, 9 år, som kom på idén att göra armband och sälja till förmån för Barncancer­fonden.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden