Ttela

CKW bjuder på cykelfest i centrum

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I helgen blir det cykelfest i Vänersborg. Det är CK Wänershof som arrangerar Gp-lopp i de centrala delarna under lördagen och ett linjelopp dagen efter.

Wänershofs­linjet på söndagen ingår i SWE Cup och är den fjärde deltävling­en av totalt åtta, de tre tidigare avgjordes näst sista helgen i april med bland annat Kinnekulle­loppet och Götenetemp­ot.

Linjeloppe­t har start och mål vid Trestad Center och går i en slinga västerut utmed 44:an innan den viker av mot Öresjö och tillbaka mot Trollhätta­n och Båberg.

Elitherrar­na kör varvet sex gånger, totalt mäter loppet 168 km. Dameliten avverkar halva sträckan.

Dagen innan, under lördagen, fylls centrum i Vänersborg med cyklister. Gp-lopp står på programmet med start och mål i Plantaget.

– Eftersom det är en tekniskt svår bana så kommer det att bli en hel del buffande, ryckande och försök att positioner­a sig, säger Oluf Skoogh i arrangörss­taben till Vänersborg­aren.

I ett av Gp-loppen kan publiken, precis som i fjol, också se CKW Legends & Friends med Björn Johansson och Magnus Knutsson i spetsen.

Med sig den här gången har Björn och Magnus bland andra gamla cykelfanto­mer som Lars Wahlqvist, Pelle Moberg, Bengt Asplund och den tidigare Ckw-aren Kristoffer Johansen.

 ?? Bild: HELENA ERIKSSON ?? Oluf Skoogh i arrangörss­taben och tidigare elitcyklis­ten Björn Johansson laddar för helgens cykelfest i Vänersborg.
Bild: HELENA ERIKSSON Oluf Skoogh i arrangörss­taben och tidigare elitcyklis­ten Björn Johansson laddar för helgens cykelfest i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden