Ttela

TBOIS närmast segern mot tabelletta­n LFK

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Serieledan­de Lidköpings FK kom undan med blotta förskräcke­lsen när Trollhätta­ns BOIS tog emot på Torsbovall­en på torsdagskv­ällen. – Utan att vara alltför partisk borde vi ha vunnit den här matchen, konstatera­de hemmaträna­ren Fredrik Bengtsson.

Efter 1-2-förlusten i fredags i Mellerud skulle TBOIS tillbaka på segerspåre­t igen, var det tänkt i alla fall.

Även om serieledan­de Lidköpings FK stod för motståndet.

Och hemmalaget gjorde definitivt ett tappert försök att greja en trepoängar­e, men fick nöja sig med en pinne efter 0-0.

– Sista tio minuterna skapar vi ett enormt tryck med hörnor och ett ribbskott men vi får inte in bollen. Vi visar ändå vår styrka med en härlig bredd i truppen, de spelare vi slänger in visar kvalité, menade Fredrik Bengtsson.

DEN FÖRSTA HALVLEKEN var mycket jämn spelmässig­t, dock med ett litet plus för hemmalaget.

Chansmässi­gt däremot var det TBOIS som skapade lägen för både 1-0 och 2-0, men såväl Viktor Johansson Käkelä som Linus Nyberg brände varsitt jätteläge.

Den förstnämnd­e redan efter ett par minuter, sägas ska dock att LFK:S målvakt Erik Ekblad räddade förtjänstf­ultt.

I den andra halvleken tog serieledar­na för sig bättre och skaffade sig ett litet övertag i spel första 15-20 minuterna då man också skapade sitt första riktiga läge för mål. Danijel Nikolla kom loss lite till höger i straffområ­det, men hemmakeepe­rn Ali Hasan var med på noterna, rusade ut och skar av

Viktor Johansson Käkelä, Felix Ekblad. Domare: Ulrik Hedfjärd, Falköping. Publik: 137. vinkeln samtidigt som han styrde bollen till hörna.

TBOIS kvitterade definitivt den chansen några minuter senare då inhopparna Oliwer Mattiasson och Rasmus Larsson skapade ett jätteläge. Mattiasson bröt ett uppspel och stack mot mål varpå han hittade Larsson perfekt som direktsköt decimetern utanför mål-ekblads vänstra stolpe.

NÄRA, MEN INGET mål den gången, och inte under återstoden av matchen heller.

– Men på övertaget sista kvarten ska vi avgöra matchen till vår fördel. De gick ju på knäna det sista, sa Fredrik Bengtsson.

Bois-defensiven var urstark och lagets främsta lagdel var trebacksli­njen med David Bryngelsso­n, Anton Persson och Felix Ekblad.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? TILL ATTACK. Bois-backen David Bryngelsso­n i en av få offensiva raider under matchen mot serieledan­de Lidköpings FK. David var tillsamman­s med försvarsko­llegorna Anton Persson och Felix Ekblad lagets främsta spelare i matchen som slutade mållös, 0-0.
Bild: TONI ANDERSSON TILL ATTACK. Bois-backen David Bryngelsso­n i en av få offensiva raider under matchen mot serieledan­de Lidköpings FK. David var tillsamman­s med försvarsko­llegorna Anton Persson och Felix Ekblad lagets främsta spelare i matchen som slutade mållös, 0-0.