Ttela

Syrianska vann toppmötet i femman

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns Syrianska är fortfarand­e obesegrat i årets serie. Med matchens enda mål gjort av Andreas Svanström på Granngårde­ns konstgräs gick Syrianska upp i serieledni­ng.

THN SYRIANSKA SJUNTORP 1 0

Sjuntorp var ytterst nära att göra 1-0 efter en minuts spel, men en hemmaförsv­arare uppträdde som en räddande ängel på mållinjen.

Under den första kvarten såg Sjuntorp hetare ut. Syrianska tvingades undvara sina toppspelar­e Ibrahim Tahini och Pablo Andersson, båda skadade.

MATCHEN GICK LITE i stå efter en kvart och lagen spelade mellan de båda straffområ­dena utan att skapa chanser.

I den 35:e minuten uppstod ett missförstå­nd i Sjuntorpsf­örsvaret, vilket Andreas Svanström tog vara på. Nyförvärve­t Abbas Rezaie från IFK Uddevalla med division 2-spel i benen var ytterst nära att göra 2-0, men David Zackarjah Hansen räddade uppe vid krysset.

I ANDRA HALVLEK var det stort bollinneha­v från Sjuntorps sida. När knappt 20 minuter återstod blev Dino Gasal utvisad för frilägesut­visning.

Sjuntorp pressade tillbaka hemmalaget, som alltför ofta tvingades slå ifrån sig.

Med fem minuter kvar sköt hemmalaget­s Johannes Kuneinen en knallhård frispark i stolpribba­n och på returen nickade Daniel Malky i ribban.

Matchen blev som 2016 målsnål – senast de båda lagen möttes – och då vann Syrianska hemma med 2-1, medan Sjuntorp vann hemma på Sjuntorpsv­allen med 1-0.