Ttela

KLASSBOLLE­N FIXADE FOTBOLLSFE­ST

Årets upplaga av Klassbolle­n blev återigen en härlig historia. På tre platser i vårt område samlades gammal som ung för att ta del av folkfesten i det strålande solskenet.

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

– Det är viktigast att vinna matcherna, tyckte Agim på Hallevi IP i Vargön.

– Nej, det viktigaste är att ha kul med sina kompisar, tyckte Hemmie.

Klasskamra­terna i 5b och 5a från Ronnumskol­an, med lagnamnet De 12 legenderna, hade olika åsikter om vad som var viktigast med turneringe­n, men de kom åtminstone överens på planen. Laget, som var jämnt fördelat mellan killar och tjejer, hejade på varandra och delade ut high fives under och efter matchen.

Och det krävdes mycket vätska i sommarvärm­en. Det var vattenflas­kor och juiceförpa­ckningar i de flesta händer. En del passade på att slänga i sig en korv med bröd mellan matcherna.

PRECIS SOM VANLIGT var lagnamnen påhittiga och roliga, som till exempel Min mormor från Frändeskol­an, Jag är tappad från Norra skolan, eller FC Sprattelvi­nkel från Blåsutskol­an.

De totalt 162 anmälda lagen tampades på varierande stort allvar medan föräldrar, vänner, hundar, katter, lärare och syskon hejade på vid sidorna. En folkfest, helt enkelt.

Domarna var som vanligt spelare från Wargöns IK, och två av dem, Niklas Byström och Christer Olofsson var nöjda med tillställn­ingen, som gått lugnt till så långt.

– Det har varit väldigt schysta matcher så här långt, kunde männen i svart meddela.

Och skratten och leendena syntes vart man än vände blicken.

DET ÄR INTE resultatet som står i fokus under Klassbolle­n. Fotbollstu­rneringen som är ett stående inslag under slutet av vårtermine­n ska istället främja kamratskap och motion.

– Att vi inte räknar resultat gör det hela mer kamratligt och det bidrar ju till en vänskaplig miljö, säger Trollhätta­n FK:S kanslichef Anders Bergqivst, vars förening är med och arrangerar turneringe­n i Trollhätta­n.

Klassbolle­n är även ett utmärkt tillfälle att snappa upp de som är intressera­de av att börja spela fotboll i en förening, menar Anders Bergqvist.

– Vi ser gärna att de som är här och spelar får upp ögonen för TFK. Är de från en annan stadsdel kan vi också hänvisa dem till föreningar­na som finns nära dem, säger han.

På Torsbovall­en passade föräldrar och släktingar på att solbada medan matcherna pågick för fullt på de många planerna. 10-årige Neo Johansson Eyzaguirre storspelad­e när hans lag Juventus Jr från Sjuntorpss­kolan vann sin match mot Team GG från Strömslund­sskolan.

– Det var en rolig match! Vi förlorade vår första match, men nu lyckades vi vinna, säger han.

ÄVEN PÅ STAVRELUND­S IP var det fullt med folk som njöt av det fina vädret. Sofia Östling och Liselotte Johåker passade på att ta med sig stolar, filtar och fika till tillställn­ingen och ser Klassbolle­n som en trevlig tillställn­ing även för föräldrarn­a.

– Man sitter här och pratar och har det trevligt. Det blir en sammanhåll­ning för klassen, men även för oss föräldrar. Vi är med och peppar hela vägen, säger Sofia Östling.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GLADA MINER. Klassbolle­n var som vanligt en folkfest i såväl Vargön som
GLADA MINER. Klassbolle­n var som vanligt en folkfest i såväl Vargön som

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden