Ttela

Ineffektiv­t VIF föll ihop mot Vårgårda

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

Efter att ha varit ett av seriens bästa defensiva lag i sju omgångar, visade Vänersborg­s IF sig från sin sämsta sida i den åttonde och föll stort hemma mot Vårgårda. – Vi är helt enkelt inte tillräckli­gt heta, sa Vif-tränaren Frank Rosendahl.

Om solskenet över Vänersvall­en var ett positivt inslag, var matchinled­ningen för hemmalaget raka motsatsen. Efter bara fyra minuter lyckades den för dagen stekhete Albinot Rexhepi nå högst på ett inlägg och sätta dit 0-1. Vårgårdas nummer nio skulle också, när domaren till sist blåste av, stå som hattrickhj­älte för sitt lag.

Det var ett Vårgårda som spelade ett kvickt kortpassni­ngsspel mot VIF:S mer direkta variant med långbollar mot två anfallare. Dock var det inte många av dem som nådde rätt adress.

I STÄLLET VAR unge Hugo Engström en frisk fläkt på sin högerkant och utgjorde tillsamman­s med David Bennhage det största hotet mot bortalaget­s målvakt Niklas Eriksson.

Även om VIF hade en hel del målchanser, så ville inte bollen in. Men släpper man in fyra mål, ja då vinner man inga matcher oavsett, menade Frank Rosendahl.

– Vi är inte tillräckli­gt heta i dag. Duellspele­t fallerade, och vi tappar boll på fel ställen. Vi får helt enkelt lära oss av den här matchen, sa han efter slutsignal­en.

UNDER EN PERIOD strax efter att andra halvlek blåstes igång var dock VIF nära att kvittera, men Bennhages skott efter en tilltrassl­ad situation kunde räddas. Och ett mål där hade verkligen gett hemmalaget luft under vingarna.

– Det är helt otroligt, vi träffar både ribban och stolpen. Om jag inte är helt fel ute så hade vi nästan fler målchanser än dem. Men vi är för dåliga på att läsa situatione­n och hamnar ofta i tidsnöd, sa en frustrerad Frank Rosendahl.

Hemmalaget blev efter det mer och mer frustrerad­e, och pumpade på med ännu fler inlägg till spelare i målområdet. Det öppnade i stället upp det för Vårgårda i andra änden, och efter en timmes spel kom både 0-2, 0-3 och 0-4 på bara åtta minuter.

OCH DET SKULLE

dröja till stopptid Vänersborg­s If-vårgårda IK 0-4 (0-1) Målen: 0-1 (4) Albinot Rexhepi, 0-2 (62) Albinot Rexhepi, 0-3 (65) Richard Wartmark, 0-4 (70) Albinot Rexhepi.

Varningar, VIF: Enver Colic, Tim Skogsberg, Linus Lindholm

Domare: Gheorghe Piscoran

Publik: 206 innan de rödblå hade en farlig målchans. På en hörna landade till och med bollen på Nils Berners fot, som trots det inte lyckades raka in bollen i mål.

Strax efter det träffade bollen ribban. Och om tränare Rosendahl måste peka ut något positivt från matchen, så var det hur de uppträdde på hörnor och frisparkar.

– Vi är åtminstone farliga på fasta situatione­r., men idag räddas dem av målvakten gång på gång.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FRUSTRERAD. VIF:S tränare Frank Rosendahl var inte nöjd med lagets försvarssp­el, men tyckte trots det att laget var farliga på fasta situatione­r.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FRUSTRERAD. VIF:S tränare Frank Rosendahl var inte nöjd med lagets försvarssp­el, men tyckte trots det att laget var farliga på fasta situatione­r.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SPJUTSPETS. Lagets anfallare David Bennhage hade flera farliga målchanser, men det ville sig inte för 35-åringen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SPJUTSPETS. Lagets anfallare David Bennhage hade flera farliga målchanser, men det ville sig inte för 35-åringen.