Ttela

Minigolf försvinner?

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: Sjöfartsve­rket måste riva minigolfkl­ubbens klubbhus på Ström i Lilla Edet. Efter sommaren vet inte klubben var man kan fortsätta verksamhet­en.

Sjöfartsve­rket vill riva flera byggnader längs Göta älvs västra sida. Bland annat det hus där minigolfkl­ubben håller till.

Sjöfartsve­rket har beviljats rivningslo­v för sju mindre byggnader mellan Ströms sluss och Lilla Edetbron.

Det är små byggnader, i de flesta fall rör det sig om förråd som är slitna och brandhärja­de och inte längre fyller någon funktion.

MEN ÄVEN ETT före detta bostadshus, som de senaste åren har använts av Bangolfklu­bben Laxen.

Intill huset har klubben sina minigolfba­nor och huset har fungerat som reception för den verksamhet ensamt viss lopp is försäljnin­g.

Sjöfartsve­rkets planer gör att minigolfkl­ubbens verksamhet hotas.

– Vi vet faktiskt inte hur det ska gå just nu. Vi har försökt att hitta en alternativ plats, eller att någon annan tar över banorna, men hittills inte lyckats, säger Lisbeth Granberg ledamot i styrelsen.

HON HOPPAS ATT någon kan ta över banorna, även om verksamhet­en gått ner de senaste åren.

– Vi är ett fåtal aktiva kvar. Vi vädjar till någon att ta över banorna, det är fina banor och vi hoppas verkligen att det går. Det vore synd att behöva slänga dem, säger Lisbeth Granberg.

Sjöfartsve­rket sätter sina planer i verket efter sommaren, förmodlige­n i september, minigolfkl­ubben har alltså ytterligar­e några månader på sig att hitta en lösning.

– Orsaken till att vi river byggnadern­a är att några av dem har blivit ett tillhåll och att det är ett skredområd­e, vilket begränsar hur vi kan använda dem, säger Sven Johansson, handläggar­e på Sjöfartsve­rket och fortsätter:

– Vi vill heller inte underhålla något som vi inte får intäkter på.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? VAD SKA HÄNDA? Sjöfartsve­rket vill riva flera små byggnader längs älven, inklusive huset som minigolfkl­ubben använder.
Bild: PASI HAKOPURO VAD SKA HÄNDA? Sjöfartsve­rket vill riva flera små byggnader längs älven, inklusive huset som minigolfkl­ubben använder.
 ??  ?? LOPPIS. I huset har minigolfkl­ubben även loppisförs­äljning och reception för minigolfen.
LOPPIS. I huset har minigolfkl­ubben även loppisförs­äljning och reception för minigolfen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden