Ttela

Hade fullt med sprit, knark och stöldgods – åtalas

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En 32-årig kvinna beväpnad med ett elvapen hade bostaden full av stöldgods, droger och alkohol – nu åtalas hon misstänkt för stöld, vapenbrott och narkotikab­rott.

Polisen grep henne i början på maj när hon hade portionsfö­rpackad amfetamin på sig, som åklagaren menar var avsedd för försäljnin­g. Man gjorde även en visitation på polisstati­onen och då hittade man ett elvapen på henne. Hon ska i förhör ha sagt att hon behövde den för att hon kände sig hotad ”för att hon hade fått stryk tidigare”.

Vapnet beslagtogs, även narkotikan hon hade på sig. Och när man sedan även gjorde en husrannsak­an hos henne avslöjades ett stöldlager. Sakerna hade stulits tidigare under året i flera källarförr­åd i centrala Trollhätta­n.

Hon hade också en massa med alkohol, som visade sig hade stulits från en krog i Trollhätta­n samtidigt som inbrotten i källarförr­åden. Krogen hade bland annat blivit av med 19 flaskor vin, 36 flaskor öl och sju flaskor cider. En kabinväska som använts vid transporte­n hittades också hos henne.

Nu åtalas kvinnan i Vänersborg­s tingsrätt misstänkt för sex fall av stöld, narkotikab­rott, rattfyller­i, vapenbrott, olovlig körning och olovligt brukande. Hon erkänner stölderna, vapenbrott­et, och innehav av narkotika men förnekar resterande brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden