Ttela

Hon löste sjulagersk­uben på en dag

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Uddevallat­jejen Izadora Sacklén fick en utmaning av Henrik Lovlind, butikschef, på en elektronik­butik i Trollhätta­n, efter att han sålt henne en sjulagersk­ub under en lördagseft­ermiddag. ”Om du fixar den här så fixar jag en present”, sa han. Och det var precis det hon gjorde.

Det gick dock lite snabbare än vad butikschef­en trodde att det skulle göra. På söndagseft­ermiddagen, det vill säga dagen efter, trillade det in ett mejl i inboxen och där var kuben med alla färger på en sida.

”Det var den värsta kuben vi hade i sortimente­t och jag trodde aldrig att hon skulle fixa det.”

HENRIK LOVLIND

”Helt otroligt eller snarare FANTASTISK­T!” .... ”Återigen, Bedriften att ens lösa kuben, och det på en enda dag är en helt massiv bedrift, WELL DONE!”, skrev Henrik Lovlind, tillbaka i svaret.

– Jag satt ett par timmar med den på eftermidda­gen och någon timme dagen efter sen var den färdig, säger Izadora Sacklén.

– Haha, Izadoras pappa Lars, filmade när jag sa utmaningen och jag lät så kaxig. Det var den värsta kuben som vi hade i sortimente­t och jag trodde aldrig att hon skulle fixa det, så då var det bara att krypa till korset, säger Henrik Lovlind.

NÄR IZADORA SACKLÉN var inne i butiken hade Henrik Lovlind blandat kuben och sträckt över den till Izadora som då hade sagt att hon redan då såg ett mönster att börja i.

– Då blev jag lite skraj så jag tog tillbaka kuben och gav den ytterligar­e en blandning, säger Henrik Lovlind.

Inte för att det skulle spela någon större roll för 12-åringen.

IZADORA SACKLÉN BÖRJADE intressera sig för rubikskube­r för ett år sedan ungefär och det började med att hon hittade en rubikskub som inte var färdig hemma i bokhyllan och sedan dess har det hunnit bli ett par stycke, närmare bestämt 2530 stycken.

– Den kuben tog mig ett par dagar att lösa den men jag har blivit lite bättre sen dess, säger hon.

Izadora Sacklén fick vid återbesöke­t i teknikbuti­ken ett nytt pussel att lösa, denna gång en ordlek.

– Jag kanske behöver en dag eller så att lösa den, säger Izadora Sacklén.

 ?? Bild: LINUS NILSSON ?? KLURIGT. ”Jag satt ett par timmar med den på eftermidda­gen och någon timme dagen efter seda n var den färdig”, säger Izadora Sacklén.
Bild: LINUS NILSSON KLURIGT. ”Jag satt ett par timmar med den på eftermidda­gen och någon timme dagen efter seda n var den färdig”, säger Izadora Sacklén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden