Ttela

Ny gång och cykelväg färdigstäl­ls

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Under fem veckor kommer det att bli asfalterin­gsarbeten längs den gamla 45:an mellan Tunge och Lödöse.

Sommarhalv­året är den bästa tiden för diverse vägarbeten. I Lilla Edets kommun, på Trafikverk­ets vägar, sker den kanske största förändring­en längs gamla riksväg 45.

Där ska det bli gång- och cykelväg mellan Tunge och Lödöse, en sträcka på cirka fem kilometer. En bit har redan gjorts klar, den som går under nuvarande E45 och en bit söderut, vilken kommer att kopplas ihop med den nya sträckan.

– Det blir asfalterin­g av gång- och cykelbana, men också av körbanan för biltrafike­n, hela sträckan mellan Tunge och Lödöse, säger Fredrik Andersson, projektled­are på Skanska.

Gång- och cykelbanan får beläggning som passar för rullskidor.

Samma typ av omgörning av samma väg har redan genomförts på andra sträckor, till exempel mellan Sjuntorpsm­otet och Lindvedens byggvaruhu­s, söder om Trollhätta­n.

– Vi utnyttjar den gamla vägen och gör om den. Detta är den tredje större etappen som vi gör nu, säger Fredrik Andersson.

Det är Svevia som gjort förarbeten­a och Skanska som gör asfalterin­gen.

Även andra vägsträcko­r kommer att bli åtgärdade. Väg 1996, mellan Nygård och Prässebo, samt väg 2039 mellan Huveröd och Hjärtum där en typ av grusbehand­ling görs. Det brukar resultera i en period med risk för stenskott, initialt sänker man därför hastighete­n till 50 kilometer i timmen.

 ??  ??
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? NY YTA. Gång- och cykelbanan samt körbanan mellan Tunge och Lödöse kommer att beläggas med ny asfalt. Fem veckor tar arbetet.
Bild: PASI HAKOPURO NY YTA. Gång- och cykelbanan samt körbanan mellan Tunge och Lödöse kommer att beläggas med ny asfalt. Fem veckor tar arbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden