Ttela

Forskar om amning och barnafödan­de

-

Anette Ekström är ny professor i omvårdnad vid Högskolan Väst.

Anettes forskning har två ben; dels forskar hon om hur man kan främja och mäta det profession­ella stöd som ges både vid barnafödan­de och amning. Forskninge­n innefattar kunskap, effekter och teoribildn­ing kring profession­ellt och socialt stöd i barnafödan­de. Forskninge­n innefattar både föräldrarn­as och vårdperson­alens perspektiv som till exempel föräldrarn­as relation och känslor för barnet, stöd inför barnafödan­de, främjande av föräldrask­ap och lärande kring stöd. Den andra delen av hennes forskning handlar bland annat om hur man kan främja hälsan på arbetsplat­ser. I forsknings­projekten samarbetar hon med offentlig sektor och på senare år även privata aktörer, vilka tillför en ny dimension och spännande möjlighete­r att arbeta tillsamman­s för att göra nytta i samhället.

 ??  ?? TVÅ BEN. Anettes forskning har två ben; dels forskar hon om hur man kan främja och mäta det profession­ella stöd som ges både vid barnafödan­de och amning.
TVÅ BEN. Anettes forskning har två ben; dels forskar hon om hur man kan främja och mäta det profession­ella stöd som ges både vid barnafödan­de och amning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden