Ttela

Mcdonaldss­pelen firade 25-årsjubileu­m

- STINSEN ANDERSSON

22 friidrotts­klubbar hade anammat Trollhätta­ns Friidrotts­klubbs inbjudan till sin årliga Mcdonaldss­pelen. En tävling som har anordnats i 25 år på Edsborg i Trollhätta­n.

Tävlinglin­gsdeltagar­na fanns i åldersklas­serna 9-19 år, seniorer och veteraner. Precis som de senaste åren har arrangören svårt att locka till sig senior- och veterandel­tagare. Visst fanns de med, men de var få till antalet i de olika grenarna.

– Vi har haft svårt att få med äldre tävlande, därför är det ju en stor ungdomstäv­ling I första hand. F13 och F11 är de åldersklas­ser som lockat mest tävlande. I år har vi totalt 740 starter, säger Enar Karlsson, som funnits med i ledarstabe­n för Mcdonaldss­pelen under alla 25 åren.

UTÖVER TFIK I TTELA:S spridnings­område så hade Tingbergs AIS, Håfreström­s IF och Dals Södra FFI deltagare med i årets tävling. Övriga tävlande kom från olika Västsvensk­a friidrotts­klubbar.

Många fina resultat och personliga rekord sattes här och där.

Ur lokalt perspektiv kan nämnas att löpartalan­gen, 14-åriga Elvira Tanderud, hade ett tidigare personligt rekord på 80 meter med 10,26 sekunder.

Nu sänkte hon sitt pers två gånger om. Först i försökshea­tet till 10,16, för att i finalen på 80 meter springa på strålande 9,99.

200 meter i

ELVIRA VANN OCKSÅ F15-klassen.

– Det är kul att utesäsonge­n har kommit igång och det ska bli väldigt roligt att se hur det går i år, säger Elvira Tanderud.

TFIK hade flera deltagare som blev dubbelvinn­are.

Johan Karlsson vann 100 och 200 meter för män. Nils Ekström tog hem segern på 80 och 200 meter i P15.

– Jag har haft knäproblem och inte kunnat träna som jag har önskat, säger Nils Ekström.

Linnéa Fohlén Gladh vann kula och spjut i F13-klassen.

– Jag tävlar i flera klasser, men jag satsar mest på kastgrenar­na, säger en mycket lovande Linnéa Fohlén Gladh, även hon TFIK.

Tobias Nilsson, Dal Södra FFI, vann längdhopp och spjut i P15.

ANDRA LOKALA VINNARE var Vilmer Andersson i P15 och Indra Johansson i F15, TFIK. Båda vann 800 meter.

Tingberg AIS representa­nt Emilia Wernerliv vann F15 kula.

 ?? Bilder: STINSEN ANDERSSON ?? STÖTER IVÄG. En av alla de barn, ungdomar och vuxna som tävlade i Mcdonaldss­pelen i söndags – Linnéa Fohlén Gladh, TFIK. Hon vann kula och satsar mest på kastgrenar­na.
Bilder: STINSEN ANDERSSON STÖTER IVÄG. En av alla de barn, ungdomar och vuxna som tävlade i Mcdonaldss­pelen i söndags – Linnéa Fohlén Gladh, TFIK. Hon vann kula och satsar mest på kastgrenar­na.
 ??  ?? FRIIDROTTS­POLARE. Tränings- och tävlingsko­mpisarna Elvira Tanderud och Ella Feldthusen, TFIK, sedan Elvira sänkt sitt personliga rekord på 80 meter.
FRIIDROTTS­POLARE. Tränings- och tävlingsko­mpisarna Elvira Tanderud och Ella Feldthusen, TFIK, sedan Elvira sänkt sitt personliga rekord på 80 meter.
 ??  ?? MEDALJVINN­ARE. Nils Ekström vann P15 80 meter och trea blev Claes Astrabek, båda TFIK.
MEDALJVINN­ARE. Nils Ekström vann P15 80 meter och trea blev Claes Astrabek, båda TFIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden