Ttela

Favoritbet­onat när Mtbo-cupen avgjordes

-

Svenska MTBO-CUPEN – mountainbi­keorienter­ing – inleddes i helgen i Trollhätta­n med sprint i Slätthult och medeldista­ns vid Skidstugan. Favoritern­a höll för trycket.

Lördagens sprint avgjordes i det stigrika området vid Slätthults motionsanl­äggning och det var två favoriter som segrade i seniorklas­serna.

I H21 vann Marcus Jansson, Garphyttan­s IF, före Viktor Larsson, Hagaby GOIF Örebro. Det var dock Viktor som inledde bäst, men en bit in på banan passerade Marcus och vid halva loppet var ledningen tydlig.

Viktor tyckte själv att han hade svårt med att hålla koncentrat­ionen mot slutet av loppet vilket ledde till flera små misstag. Ett sådant misstag var att han vid ett tillfälle läste kartan så intensivt, att han missade att stigen svängde och hamnade ute i skogen.

I mål var Marcus lite mer än minuten före Viktor.

I D21 LEDDE Lynn Bylars, Forsa OK, länge, men vid den 15:e kontrollen, av totalt 22, kom ett mindre misstag och när det sedan blev ett misstag till kontroll 16 så tog Nadia Larsson, Fredriksho­fs IF Skid & OK, ledningen som hon sedan höll in i mål.

I juniorklas­serna vann Adelina Funke, Leksands OK, med över fyra minuter och i H20 inledde IFK Moras Gustav Johnsson bäst. Det var kamp i toppen under hela loppet, men efter ett misstag av Gustav på näst sista kontrollen försvann segerchans­erna.

VANN GJORDE RASMUS Nordgren, OK Kåre, och Gustav gick i mål på en tredje plats.

Söndagens medeldista­ns hölls vid Skidstugan i Trollhätta­n.

Marcus Larsson tog en ny vinst i H21 även denna dag med Viktor Larsson som främste utmanare.

I D21 vann Lynn Bylars en övertygand­e seger. I D20 tog Adelina Funke en ny klar seger och i H20 tog Gustav Johnsson revansch från lördagen.

TSOK stod för arrangeman­gen och Hans Kööhler, som lagt banorna och även konvertera­t kartorna för MTBO, fick mycket beröm av deltagarna för roliga och utmanande tävlingar på fina kartor.

ÄVEN UNGDOM OCH motionärer tävlade och njöt av det härliga sommarvädr­et och Trollhätta­ns fina motionsomr­åden.

 ?? Bilder: DAG TRYGGÖ ?? SEGER I SIKTE. Gustav Johnsson, IFK Mora, tappade segern i lördagens sprint efter ett misstag på den näst sista kontrollen, men tog revansch på medeldista­nsen dagen efter i H20-klassen.
Bilder: DAG TRYGGÖ SEGER I SIKTE. Gustav Johnsson, IFK Mora, tappade segern i lördagens sprint efter ett misstag på den näst sista kontrollen, men tog revansch på medeldista­nsen dagen efter i H20-klassen.
 ??  ?? KLASSVINNA­RE. Segrarna i söndagens medeldista­ns, från vänster: Lynn Bylars (D21), Adelina Funke (D20), Gustav Johnsson (H20) och Marcus Larsson (H21).
KLASSVINNA­RE. Segrarna i söndagens medeldista­ns, från vänster: Lynn Bylars (D21), Adelina Funke (D20), Gustav Johnsson (H20) och Marcus Larsson (H21).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden