Ttela

Elias har chansen att knipa en Jvm-plats

- LARS HOGEDAL

Trollhätte­bördige Elias Bäcklund Ekvall, som numera tävlar för norska storklubbe­n Haldens SK, fick placeringa­rna 3 och 23 vid uttagnings­tävlingarn­a till junior-vm. Efter SM i sprint kommande helg nomineras truppen till VM som avgörs i Ungern.

På långdistan­sen som avgjordes i flack och snabblöpt terräng utanför Åhus, gjorde Elias ett starkt lopp. Han tog ledningen vid den femte av banans 34 kontroller och låg med i täten under resten av banan.

Dock räckte inte loppet till seger.

Han fick se sig slagen med 19 sekunder av OK Kåres Isac von Krusenstie­rna och Viktor Svensk, Stora Tuna IK, vilka hade exakt samma sluttid.

På medeldista­nsen gick det inte lika bra. Elias gjorde två misstag i början på banan och låg då på 54:e plats. Trots en stark upphämtnin­g på återstoden av den fem kilometer långa banan blev placeringe­n inte bättre än 23.

Konkurrens­en om en landslagsp­lats är stenhård bland de svenska herrjunior­erna. Elias Bäcklund Ekvall är ännu inte uträknad, men det krävs sannolikt en placering bland de tre-fyra bästa på Sm-sprinten kommande helg i Jönköping om han ska komma i fråga.

Under helgen arrangerad­es SAIS dubbelspri­nt i de östra delarna av Lysekil. Två etapper genomförde­s med två timmars vila mellan loppen.

Vänersborg­s SK tog hem hela sex klassegrar och OK Skogsvarga­rna en. KLUBBNYTT

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? VSK:S Andrea Enbom vann dubbelspri­nten i Lysekil, 26 sekunder före tvillingsy­stern Linn.
Bild: LARS HOGEDAL VSK:S Andrea Enbom vann dubbelspri­nten i Lysekil, 26 sekunder före tvillingsy­stern Linn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden