Ttela

Först fängelse – sedan friad

Operation Playa Fredrik Undevik gräver i ett av Sveriges mest uppmärksam­made narkotikaf­all i dokumentär­serien ”Operation Playa”.

- Emelie Isacsson/tt

1,4 ton kokain beslagtogs på en båt i Karibiska havet och en svensk man, Jonas Falk, pekades ut som hjärnan bakom alltihop. Tingsrätte­n dömde honom till 18 års fängelse, men hovrätten släppte honom fri. Fredrik Undevik och Bodil Appelqvist har grävt i fallet.

– Det finns en förundersö­kning på minst 30 000 sidor. Det är ett väldigt speciellt fall, säger Fredrik Undevik som tidigare gjort dokumentär­serien ”Domstolen”.

Han började intressera sig för kokainmåle­t när det gick upp i tingsrätte­n 2012.

– Jag har alltid tänkt att jag inte skulle göra något på det, det är drunknings­varning. Hur i herrans namn ska man kunna koka ner allt på tre timmar?

 ?? Foto: SVT ?? Jonas Falk dömdes till 18 års fängelse i tingsrätte­n men frikändes i hovrätten.
Foto: SVT Jonas Falk dömdes till 18 års fängelse i tingsrätte­n men frikändes i hovrätten.
 ??  ?? Komikern och skådespela­ren Sven Melander, författare­n Camilla Läckberg samt skådespela­rna Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom är årets medverkand­e i ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Skriver SVT i ett pressmedde­lande.
Komikern och skådespela­ren Sven Melander, författare­n Camilla Läckberg samt skådespela­rna Kajsa Ernst, Alexander Karim och Lena Söderblom är årets medverkand­e i ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Skriver SVT i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden