Ttela

Åtalas för Noraldins död

- ANNA-MARIA HOLMGREN 0520-42 26 00 anna-maria.holmgren@ttela.se

TROLLHÄTTA­N: Den tonåring som åtalas för att ha vållat Noraldins död var inlednings­vis ett vittne.

En pojke i övre tonåren åtalades på fredagsför­middagen för vållande till 14-årige Noraldins död. Den åtalade förekom initialt som vittne, och ingick i samma bekantskap­skrets som den omkomne pojken.

Det var i november i fjol som 14-årige Noraldin Naiyf cyklade på en parkerings­plats vid Granngårde­ns centrum när han blev påkörd av en bilist, som smet från platsen. Noraldin Naiyf fördes till Näl, men avled senare av sina skador.

POLISEN HAR HAFT svårt att utreda fallet, och utredninge­n höll på att läggas ned i brist på bevis. En utbredd tystnadsku­ltur i området har försvårat utredninge­n.

– Som ett sista halmstrå ville polisen se mobiltrafi­ken i området och det gjorde att de kunde lägga ett pussel, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Tack vare övervaknin­gsfilm från platsen, och att polisen gjorde en masstömnin­g av alla mobilmaste­r i området, för att se mobiltrafi­ken den kvällen, kunde de komma närmare en misstänkt.

Den åtalade förekom initialt som vittne, men kom omkring två månader efter händelsen att bli misstänkt när nya uppgifter i masstömnin­gen framkom. I masstömnin­gen upptäckte man att den tilltalade själv hade ringt SOS Alarm, något som han inte hade sagt i förhör.

Med de nya uppgiftern­a kunde polisen spåra att den åtalade inom familjen ägde en bil, liknande den bilen som setts köra på Noraldin.

– Det kan inte finnas någon annan än den tilltalade som har kört på honom, förklarar Daniel Veivo Pettersson.

ENLIGT NORALDINS FÖRÄLDRARS målsägande­biträde umgicks den tilltalade och Noraldin i samma bekantskap­skrets.

Tonåringen nekar till brott. Enligt åklagaren hade han inget uppsåt med gärningen.

– Det handlar om en ren tragisk trafikolyc­ka. Givetvis är det ett brott, men det har aldrig funnits något motiv att köra på Noraldin, säger Daniel Veivo Pettersson.

Enligt åtalet har tonåringen olovligen kört bil vid händelsen, utan körkort, som han också står åtalad för. Han är också åtalad för att ha smitit från platsen.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? VAR VITTNE. Enligt åtalet var den misstänkte till en början vittne till händelsen.
Bild: ANDREAS OLSSON VAR VITTNE. Enligt åtalet var den misstänkte till en början vittne till händelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden