Ttela

Opposition­en vill satsa mer på skolan

Opposition­en i Lilla Edet har presentera­t sitt budgetförs­lag. C, M, MP och KD vill satsa mera på skolan jämfört med majoritete­n. Man vill också spara mera än majoritete­n på verksamhet­erna.

- LILLA EDET PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: Opposition­en i Lilla Edet vill satsa på skolan genom att spara pengar i nämnderna.

Opposition­ens budgetförs­lag, i samarbete med Kristdemok­raterna, lägger fokus på att stärka ekonomin och en satsning på skolan.

De vill se ett starkare resultat än majoritete­n, 10,5 miljoner plus mot majoritete­ns 6,4 miljoner.

DET ORDNAS BLAND annat genom att nämnderna effektivis­erar verksamhet­erna med 0,5 procent, dessutom ska besparinga­r göras för att kompensera för dyrare varor och tjänster.

– Ett starkt ekonomiskt resultat är vårt fokus, ihop med en satsning på barn och unga. Det är en tuff budget och det kommer att bli en utmaning för nämnderna, säger opposition­sledaren Julia Färjhage (C).

Det största krutet läggs på skolan. I en jämförelse med majoritete­n satsar opposition­en 2,2 miljoner mer på utbildning­snämnden.

– Med det här vill vi visa att vi tar ansvar för framtiden och att vi vill vända resultatet i våra skolor. Vi har en svag ekonomi och behöver pengar till framtida investerin­gar, vi siktar på att vinna valet med det här, säger Färjhage.

OMSORGEN I LILLA Edet hamnar ofta högt i nationella jämförelse­r, men kostnaden är också högre än hos många andra kommuner.

– Vi har en jättefin omsorgsver­ksamhet, men vi lägger mera per invånare än många andra kommuner, så här finns möjlighet att effektivis­era

”Det finns kontinuite­t i budgeten och ingen risk att för att det här ska rinna ut i sanden”

ANGELICA FOKSRÖD (MP)

och fortsätta att hålla uppe kvalitet, säger Camilla Olofsson (M).

– Det blir en stor utmaning för framtidens omsorg att anpassa sig. Budgeten är väl avvägd och realistisk, säger Jens Nielsen. ANGELICA FOKSRÖD (MP) flikar in:

– Jag tycker att det finns kontinuite­t i budgeten och ingen risk att för att det här ska rinna ut i sanden.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? VILL STYRA. Julia Färjhage (C), Angelica Foksröd (MP), Jens Nielsen (KD), Camilla Olfsson (M) vill ta över makten i Lilla Edet med ny budget.
Bild: PASI HAKOPURO VILL STYRA. Julia Färjhage (C), Angelica Foksröd (MP), Jens Nielsen (KD), Camilla Olfsson (M) vill ta över makten i Lilla Edet med ny budget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden