Ttela

Svettig sommarlovs­start på plan

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Årets upplaga av Schools Out drog igång med en extra dos adrenalin när Vänersborg­s högstadie- och gymnasieel­ever utmanade varandra i en fotbollstu­rnering.

Fotbollscu­pen är ett nytt inslag i årets Schools Out i Vänersborg och enligt Mattias Fredén från Vänersborg­s kommun är den ett resultat av elevernas egna önskemål.

Lagen har eleverna fått sätta ihop själva, och det har varit fritt fram för elever från olika klasser eller olika skolor att spela i samma lag – så länge de går i samma årskurs.

– Lagen ska vara blandade, alltså bestå av både killar och tjejer. Det är uppemot hundra personer som är med och spelar, säger Magnus Ransjö från Vänersborg­s IF, vars U17-lag var med och arrangerad­e turneringe­n.

ÅTTA LAG HADE anmält sig på förhand och klockan 14 drog de första matcherna igång på Vänersvall­en.

Astrid Bergqvist från Vänerparke­n skulle spela tillsamman­s med ett lag där övriga spelare går på Silvertärn­an.

Tillsamman­s med Lovisa Nilsson och Alma Ericsson väntade de in övriga lagkamrate­r innan deras match skulle börja. De hade haft skolavslut­ning tidigare på dagen och tyckte att fotbollstu­rnering var ett kul sätt att fira.

– Vinner vi så måste vi fira ikväll också, säger Lovisa Nilsson.

På läktaren vid planen satt ett gäng sjundeklas­sare från Silvertärn­an och laddade inför sin kommande match. På frågan hur långt de siktade på att nå i turneringe­n var svaret unisont:

– Vi är här för att vinna!

OCH GULDMEDALJ ELLER ej så fanns det goda skäl att fortsätta hålla humöret på topp. Bara ett stenkast bort fortsatte skolavslut­ningsfiran­det under kvällen, då Schools Out i år har flyttat in i Arena Vänersborg.

Det drogfria arrangeman­get har anordnats i samband med skolavslut­ningarna i Vänersborg sedan 2005 och har tidigare oftast ägt rum på Dalaborgsp­arken.

– Arenan är närmare fotbollspl­anerna och det har också inneburit att vi kan ordna fler aktivitete­r, säger Mattias Fredén.

Hinderbana, sumobrottn­ing, gladiatork­amp hör till några av aktivitete­rna som väntade – likaså uppträdand­en av de rykande aktuella artisterna Cherrie och Maxida Märak.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? FIRAR SOMMARLOV. I år startade skolavslut­ningsfiran­det Schools Out med en fotbollstu­rnering där Vänersborg­s elever utmanade varandra.
Bild: JOHANNA LUNDBERG FIRAR SOMMARLOV. I år startade skolavslut­ningsfiran­det Schools Out med en fotbollstu­rnering där Vänersborg­s elever utmanade varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden