Ttela

Fct-tränaren: ”Det är en inspireran­de match”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Argentina-island eller Karlstad BK-FC Trollhätta­n? FCT:S tränare William Lundin vet vad han tycker man ska välja. – Missar du en Vm-match finns det 63 andra att se, men man får inte så många chanser att se en seriefinal i division 2, säger han.

Glöm allt vad VM heter, i dag vankas det nämligen en annan stormatch.

Obesegrade FC Trollhätta­n åker till Våxnäs IP i Karlstad för en tidig seriefinal i division 2 norra Götaland mot tabelltvåa­n Karlstad BK.

– Det är en inspireran­de match att ta sig an. Lite klyschigt så är nästa match alltid den tuffaste, men det är klart att den här matchen är lite extra tuff, säger William Lundin, Fct-tränaren som fick se sitt lag inleda vecka med att krossa Vänersborg­s FK med 6-0.

– Vissa saker i den matchen var bra, andra behöver vi förbättra. Vi släppte till exempel till en del målchanser vilket vi inte vad nöjda med. Men vi ska bygga vidare på det vi gjorde bra mot VFK.

SOM VANLIGT HAR Lundin varit noga i scoutninge­n av motståndet och sett ett flertal matcher med Karlstad BK. Senast i raden var lagets match mot Stenungsun­d för en vecka sedan, en match som KBK vann med 3-1.

– Det är ett bra lag med många individuel­lt skickliga spelare. Men som alla lag har de vissa moment där de är sårbara och det ska vi utnyttja.

EN AV DE individuel­lt skickliga spelarna är Karlstads, och hela seriens, skyttekung Victor Edvardsen. Han är dock inte med, till FCT:S lycka, i dagens match då han blev utvisad i matchen mot Stenungsun­d och därmed är avstängd.

– Att spelare är avstängda hör till och vi har inte lagt någon energi på att han (Victor Edvardsen) inte är med. Linus (Zetterströ­m) som ersatte sist är även han en duktig forward, säger William Lundin.

Karlstad är också det lag i serien som gjort flest mål hittills och FCT:S stabila försvarsli­nje samt Simon Forslund i målet kommer med all sannolikhe­t få en svettig eftermidda­g.

– VÅRT FÖRSVAR kommer att sättas på prov, både individuel­lt och som lag. Det är det största provet hittills för vårt försvarssp­el, säger Lundin.

Läget i laget då? Sean Conaboy är skadad, men i övrigt är alla i truppen tillgängli­ga för spel.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LISTIG. Fct-tränaren William Lundin har taktiken klar inför den tidiga seriefinal­en mot Karlstad BK.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LISTIG. Fct-tränaren William Lundin har taktiken klar inför den tidiga seriefinal­en mot Karlstad BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden