Ttela

”Jag är tillräckli­gt bra för den här nivån”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Förra året spelade han division 2-fotboll med IK Gauthiod. Under våren har Vänersborg­ssonen Kenan Mehovic etablerat sig i superettan-klubben Norrby IF:S startelva.

För Kenan skedde ett avgörande ögonblick i fotbollska­rriären när han inför säsongen 2017 tog klivet från FC Trollhätta­n till IK Gauthiod, seriekonku­rrent i division 2. Den kreativa mittfältar­en hade då spenderat säsongen 2016 in och ut ur startelvan när FCT åkte ur division 1, och stod inför ett vägskäl. Antingen skulle han stanna kvar i FCT, som var favorit till att vinna serien, eller så gick han till det då tippade mittenlage­t IK Gauthiod.

MEHOVICS VAL FÖLL på det sistnämnda, och under säsongen 2017 var han den kanske främsta spelaren när Gauthiod överraskad­e de flesta genom att länge vara med i kampen om serieseger­n. Kenan är oerhört tacksam gentemot Gauthiod-tränaren Rikard Nilsson när han blickar tillbaka på året där.

– Rikard gav mig ett helt annat psyke. I dag går jag in till superettan-matcher och känner att jag är tillräckli­gt bra för den här nivån. Mycket av den mentalitet­en har jag fått från Rikard, berättar Kenan, vars fina prestation­er i division 2 landade honom ett kontrakt med Norrby IF i superettan.

Steget från division 2 till superettan kan tyckas stort, och initialt under våren spenderade 24-åringen mycket tid på bänken, innan han efter starka inhopp mot Falkenberg och Helsingbor­g fick plats i tränare Mohammed Ali Kahns startelva mot AFC Eskilstuna. Den startplats­en har han sedan behållit i de två efterfölja­nde matcherna.

– ALLTING ÄR på en helt annan nivå här. Det var annorlunda att plötsligt behöva kämpa sig upp i lagets rangordnin­g och få sitta mycket på bänken. Här måste man vara på topp hela tiden, vilket är väldigt utveckland­e, säger Kenan, som ser sig själv som innermittf­ältare men mest har fått spela på kanten hittills under Norrby-sejouren.

– Det har funkat bra. Jag är snabb med bollen, så mina kvalitéer kommer till pass på kanten också. Dessutom har jag en ganska fri roll, så jag får går ner och hämta boll eller vandra inåt i banan också.

Dessa egenskaper får Kenan Mehovic visa upp under lördagen då Norrby gästar Gamla Ullevi för match mot anrika Örgryte IS. I ÖIS återfinns som bekant en annan Vänersborg­are, nämligen anfallaren Alibek Aliev.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PÅ VÄG UPPÅT. Kenan Mehovic, här i Gauthiod-mundering, har lyckats med bedriften att ta klivet från stjärnspel­are i division 2 till startspela­re i superettan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PÅ VÄG UPPÅT. Kenan Mehovic, här i Gauthiod-mundering, har lyckats med bedriften att ta klivet från stjärnspel­are i division 2 till startspela­re i superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden