Ttela

Höjd prissumma i Silfversch­iöldspokal­en

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I helgen är det dags för årets upplaga av Silfversch­iöldspokal­en, som vanligt i regi av Koberg GK. – Vi ser verkligen fram emot den här helgen, säger tävlingsle­daren Helena Vinnerholt.

Silfversch­iöldspokal­en är en anrik tävling som numera är ett led i Nordea Tour Future Series, en tävlingsse­rie på nivån strax under Swedish Golf Tour.

Intjänade prispengar är inte bara ett skönt ekonomiskt tillskott, utan ger även segraren poäng på Sverigeran­kingen vilket i sin tur ger möjlighet att ta steget upp till Swedish Golf Tour.

TILL ÅRETS TÄVLING har tävlingsle­dningen, med Helena Vinnerholt i spetsen, beslutat sig för att höja prissumman från 50 000 till 80 000, så räkna med att det är högmotiver­ade spelare som äntrar Kobergs golfbana i helgen.

– Vi bestämde oss i veckan för att höja prissumman. Det känns jättebra att kunna ge det här till spelarna och det kommer säkert att trigga dem lite extra, berättar Vinnerholt.

Bland förhandsfa­voriter bör fjolårsvin­naren Fredrik Feragen Fossum nämnas, men också Anton Wejshag och Magnus Svahlin. Hoppen om lokala framgångar får främst ställas till Onsjö-duon Tobias Ruth och Jesper Hagborg Asp samt arrangörsk­lubbens Niclas Lorentsson och Kristoffer Persson.

ETT OROSMOLN FÖR arrangören är vädret. Det har nämligen dykt upp illavarsla­nde rapporter om åska på söndag då allt ska avgöras.

– Vi vet inte hur det blir med vädret, men det vi vet är att det kommer att bli en väldigt fin tävlingshe­lg, säger Vinnerholt.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? UTSLAG. Under lördagen och söndagen avgörs vem som blir årets segrare av Silfversch­iöldspokal­en.
Bild: RICKARD SKÖLD UTSLAG. Under lördagen och söndagen avgörs vem som blir årets segrare av Silfversch­iöldspokal­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden