Ttela

…och nu ställs Island mot Messi

- WIKTOR NUMMELIN/TT

Vm-historiens hittills minsta land debuterar mot en av de största stjärnorna. Efter Em-succén 2016 krävs dock mer än bara Messi för att skrämma Island i VM.

På Spartak-stadion i nordvästra Moskva blir Island i dag det 78:e laget genom åren att spela i fotbolls-vm. Samtidigt spelar motståndar­na Argentina sin 78:e Vmmatch – av vilka dessutom fem varit Vm-finaler: 1930, 1978, 1986, 1990 och 2014.

Läge för underskatt­ning, måntro?

ICKE, SÄGER CHELSEAS argentinsk­e målvakt Willy Caballero, väl medveten om vad islänninga­rna gjorde med Roy Hodgsons England i EM:S åttondelsf­inal 2016.

– De försvarar sig väldigt bra, väldigt nära varandra. Det kommer att bli en väldigt svår match, än mer för att det är vår första match i VM, säger Caballero på den argentinsk­a basen i Bronnitsy, fem mil sydost om Moskva, enligt nyhetsbyrå­n AFP.

– Vi måste visa tålamod, spela runt bollen och försöka hitta utrymmen och komma in med fart. Det kommer att bli en väldigt tät match där vi också måste ha koll på våra nerver, säger andremålva­kten Nahuel Guzman.

Island smälte många hjärtan i EM 2016, kanske inte för något särskilt charmerand­e spel, men för slitet och viljan som bidrog till att föra ö-landet ända fram till kvartsfina­l.

Då stod Runar Alex Runarsson i hejaklacke­n med pappa Runar Kristinsso­n – Islands meste landslagsm­an genom åren. Nu är lill-runar i stället med på bänken, som reservmålv­akt bakom Hannes Halldorsso­n.

Slitet och viljan hoppas han ska finnas med den här gången också.

– Inställnin­gen är vår största tillgång. Vi är inte rädda för någon. Mycket kommer att hänga på hur det går i första matchen mot Argentina, men tar vi en poäng där – eller vinner – så är allt möjligt. Vi visade i Frankrike att vi kan slå och mäta oss med alla, säger Runarsson till Reuters.

ARGENTINA ÄR SAMTIDIGT en av VM:S huvudfavor­iter, inte minst på grund av Barcelona-stjärnan Leo Messi. I Brasilien för fyra år sedan utsågs han till turneringe­ns bäste spelare – men lämnade ändå som en förlorare efter 0–1-förlusten i finalen mot Tyskland.

Hans målvakter räknar med en lika bra Messi den här gången.

– Jag är överraskad över hur bra han ser ut och jag hoppas han kan starta turneringe­n bra, för är han i form så kommer han att lyfta hela vårt spel, säger Willy Caballero.

– Vi måste alla se till att Leo skiner, säger Nahuel Guzman.

 ?? Bild: RICARDO MAZALAN ?? STORSTJÄRN­A. Argentinas Leo Messi vilar ut på Vm-träningen i Bronnitsy, sydost om Moskva.
Bild: RICARDO MAZALAN STORSTJÄRN­A. Argentinas Leo Messi vilar ut på Vm-träningen i Bronnitsy, sydost om Moskva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden