Ttela

FULL FART MED BOLL PÅ EKARÅSEN

Sommaren är tiden då områdets fotbollssk­olor drar igång. I Lilla Edet startade Edet FK sin i veckan där 75 barn samsades på Ekaråsen med övningar, matcher och lite fotbolls-vm.

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Skolorna har haft sina avslutning­ar och massor av ledig tid finns över till bland annat fotboll. På Ekaråsen i Lilla Edet arrangeras landslaget­s fotbollssk­ola under fyra dagar.

75 BARN UNDER ledning av tio vuxna och lika många fotbollssp­elande äldre ungdomar tar hand om alla övningar och matcher under dagarna.

– Det är frivilliga föräldrar, folk från styrelsen, ungdomssek­tionen och tränare. Hela föreningen engageras, säger Helena Gidgård i Edet FK:S ungdomssek­tion.

Fotbollssk­olan på sommaren och inomhuscup­en på våren är EFK:S två största arrangeman­g som kräver stort ideellt engagemang.

– DET ÄR intensivt och roligt. Vi gör det här för barnens skull, det går precis ihop för oss ekonomiskt. Jag tror att vi är en av de billigaste fotbollssk­olorna i området, vi tar 500 kronor per deltagare, säger EFK:S kanslist Krister Andersson.

I det ingår en del material, lunch, fruktstund­er och så fotbollssp­el i massor förstås.

– De frågade några av oss om vi ville vara med och hjälpa till. Vi får betalt också, men det är främst kul att vara här. Jag har ju själv varit med i fotbollssk­olan som deltagare, säger Anton Bengtsson, en av ungdomsled­arna från EFK.

”Hela föreningen engageras” HELENA GIDGÅRD Edet FK

ÄVEN LUCAS ANDERSSON och Tobias Hultin är inne på samma spår:

– Det här är en rolig grej och så får man hålla på med det man gillar i fyra dagar.

Det har väl inte undgått någon att fotbolls-vm pågår i Ryssland. I samband med dagens sista fruktstund kan de som vill titta på matchen Sverige-sydkorea. Och intresset för att följa fotboll på TV är också stort, nästan alla bänkar sig framför matchen, medan ett gäng fortsätter att spela på riktigt, ute på Ekaråsens inbjudande gräsplan.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? PANG. Edet FK:S fotbollssk­ola startade i måndags och det var fullt med killar och tjejer i Ekaråsen. Här är det tjejerna i F09 som krutar på i en skottövnin­g.
Bild: PASI HAKOPURO PANG. Edet FK:S fotbollssk­ola startade i måndags och det var fullt med killar och tjejer i Ekaråsen. Här är det tjejerna i F09 som krutar på i en skottövnin­g.
 ??  ?? VM-DAGS. Vm-matchen mellan Sverige och Sydkorea vill många se under fotbollssk­olan på Ekaråsen.
VM-DAGS. Vm-matchen mellan Sverige och Sydkorea vill många se under fotbollssk­olan på Ekaråsen.
 ??  ?? PASSNING. Vid skutet av dagen uppstår en spontan match mellan deltagarna som inte lockas av VM på TV:N.
PASSNING. Vid skutet av dagen uppstår en spontan match mellan deltagarna som inte lockas av VM på TV:N.
 ??  ?? GILLAR LÄGET. Det här gänget gav fotbollssk­olan tummen upp.
GILLAR LÄGET. Det här gänget gav fotbollssk­olan tummen upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden