Ttela

”Bara att hoppas på ett mirakel”

MELLERUD: Ridklubben­s ekonomiska problem fortsätter. Nu föreslår styrelsen att verksamhet­en läggs ner men en del lever ännu på hoppet.

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Hemma i sofforna kan vi njuta av Sveriges premiärseg­er mot Sydkorea i flera dagar, men för Vm-truppen och fysioterap­euten Fredrik Larsson gäller det att blicka vidare mot Tysklandsm­atchen. – Det gäller att vara påslagen hela tiden, säger Trollhätte­sonen Larsson.

Sveriges herrlandsl­ag fick en smakstart på sitt första VM på tolv år då man under måndagen besegrade Sydkorea med 1-0. Mitt i segerglädj­en befann sig landslaget­s fysioterap­eut, Trollhätte­bördige Fredrik Larsson.

”Vi räknar med att han kan vara med i nästa match” FREDRIK LARSSON OM NILSSON LINDELÖF

– Hur man än vrider och vänder på det är det här en resultatst­yrd bransch, så det är klart att allting blir lättare av att vi vann premiären, berättar Larsson, som sitter på en strand vid Svarta havet när Ttela-sporten når honom dagen efter matchseger­n.

– Det är stort fokus på återhämtni­ng i dag. Min arbetsuppg­ift är att se till så att spelarna får just återhämtni­ng samt återfår cirkulatio­n i musklerna. Detta sker genom massage och olika typer av behandling­ar, säger Larsson, som har bråda dagar nu fram till lördagens match mot Tyskland.

– Det är kort tid mellan matcherna. De här dagarna gäller det att få spelarna återställd­a och i fysiskt optimalt skick till Tysklandsm­atchen. Som supporter kan man stanna upp och njuta, men för alla oss som är inblandade i laget gäller det att ladda om snabbt.

En nyhetsbomb briserade när laguppstäl­lningarna till premiären blev officiella. Då saknades nämligen mittbacken Victor Nilsson Lindelöf. Manchester United-spelaren var febersjuk och ersattes av Pontus Jansson.

– Det var tufft, men alla hanterade det jättebra. Vi räknar med att han (Nilsson Lindelöf) kan vara med i nästa match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden