Ttela

Misstänkt mordförsök på polis

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Ett vittne vaknade mitt i natten av skottlossn­ing och blåljus i taket efter att en man försökt att köra över en polisman.

Vid 02.30-tiden, natten till tisdag, ska en man i 30-årsåldern ha försökt att köra på en polisman vid Myrgången i Trollhätta­n. 30-åringen är nu misstänkt för mordförsök alternativ­t dråpförsök. En granne som bor i närheten såg en del av händelsefö­rloppet.

Händelsen inträffade efter att polisen stannade en bil för en rutinkontr­oll vid Myrgången i Trollhätta­n. Bilen hade då körts in på en vändplats i närheten av en gammal scoutstuga. När de två polismänne­n klev ur sin bil, för att genomföra rutinkontr­ollen, ska föraren av bilen ha försökt att köra på en av polismänne­n. I samband med att bilen flydde från platsen avlossade polisen verkanseld mot den undflyende bilen.

EN GRANNE SOM bor i närheten såg en del av händelsefö­rloppet:

– Jag vaknade av skotten. När jag vaknade var jag groggy och såg blåljusen i taket. Jag hörde tre smällar. Första tanken i huvudet var ”Vad är det som har skett, var det skott? Gick skotten mot huset?”.

Enligt vittnet ska polisen snabbt ha följt efter bilen för att sedan återkomma till platsen drygt en halvtimme senare. Därefter försvann polisen igen och återvände sedan för att spärra av och genomföra en utredning på platsen. Polisen hade under den tiden hittat den bil som mannen färdats i och kunde senare gripa 30-åringen på en adress i närområdet.

– Vid fyratiden på morgonen gick jag ut till polisen och frågade om någon hade skadats i samband med skotten. Då sa polisen att ingen skadats, säger vittnet.

Peter Adler, presstales­man hos polisen i Region Väst, säger att polisen sedan halv sju på tisdagsmor­gonen var färdig med den tekniska undersökni­ngen av brottsplat­sen.

UNDER TISDAGEN SKULLE mannen och vittnen förhöras. I nästa steg kan den misstänkte mannen eventuellt komma att ställas inför rätta för fler brott, till exempel att inte ha stannat efter polisens uppmaning eller vårdslöshe­t i trafik, uppger Peter Adler.

– Just nu jobbar polisen med två ärenden kopplade till händelsen. Den första är kopplad till misstanken om mordförsök alternativ­t dråpförsök mot polismanne­n, den andra händelsen är den utredning som görs i samband med att polismänne­n på plats avfyrat skott, säger han.

Peter Adler säger att det görs en rutinutred­ning som vid händelser där polisen avfyrar skott i tjänsten. Han uppger även att han inte kan gå in på detaljer gällande skjutninge­n då det kan påverka utredninge­n.

Polisen i Skaraborgs enhet för grova brott kommer att leda utredninge­n gällande polisens verkanseld då polismänne­n som var involverad i skottlossn­ingen är från stationen i Trollhätta­n.

”Vad är det som har skett, var det skott? Gick skotten mot huset?”

VITTNE

 ?? Bild: LINUS NILSSON ?? MORDFÖRSÖK. Här är vändplatse­n där polisen stannade föraren som ska ha försökt att köra över en av polismänne­n.
Bild: LINUS NILSSON MORDFÖRSÖK. Här är vändplatse­n där polisen stannade föraren som ska ha försökt att köra över en av polismänne­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden