Ttela

Bröt foten efter hopp på jobbet

- LINUS NILSSON MARI-LOUISE ANDERSTEDT

Olyckan vid en byggarbets­plats i Upphärad tycktes först vara värre än den var. – Det har blivit en höna av en fjäder av det här, säger Mickael Brunberg, vd för Brunbergs bygg.

På tisdagseft­ermiddagen bröt en av byggnadsar­betarna vid det pågående förskoleby­gget i Upphärad foten.

Presstales­personen vid polisen i Region Väst uppgav att mannen, som är i 30-årsåldern, fallit trefyra meter från byggnadens tak och troligen fått ett benbrott. Ett vittne, som hörde av sig till TTELA, berättade samma sak och att ambulanshe­likopter kom för att hämta mannen.

NÄR MICKAEL BRUNBERG kontaktar tidningen säger han:

– Eftersom ambulanshe­likoptern kom verkar det som olyckan var allvarlig. Men den råkade vara i närheten och eftersom den ändå kom till platsen tog den med sig den skadade killen till sjukhus.

Enligt Mickael Brunberg ska mannen inte ha befunnit sig på ett tak. Däremot arbetade han och en annan person med ett väderskydd som satts ihop på marken men som sedan skulle lyftas upp för att monteras fast.

– Det var i samband med detta som en kraftig vindby grep tag i en del av väderskydd­et och då hoppade den nu skadade killen efter för att få tag i det. När han landade på marken bröt han foten.

ARBETET MED VÄDERSKYDD­ET utförs av en underentre­prenör till Brunbergs bygg. Även underentre­prenören tycks följa arbetsföre­skrifterna med säkerhetss­ele och lina som krävs vid arbete på höjd.

– Min platschef hjälpte den skadade av få av sig både lina och sele. Att jobba säkert är både noga och självklart. Vi är väldigt måna om säkerheten och det är vi som har ansvaret på byggarbets­platsen, men enbart för våra anställda. Våra underentre­prenörer har ansvar för sina anställda, förklarar Mickael Brunberg.

Arbetsmilj­överket kommer dock ändå att tillsamman­s med polisen utreda olyckan som en arbetsplat­solycka.

”Eftersom ambulanshe­likoptern kom verkar det som olyckan var allvarlig. Men den råkade vara i närheten och eftersom den ändå kom till platsen tog den med sig den skadade killen till sjukhus”

MICKAEL BRUNBERG

vd för Brunbergs bygg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden