Ttela

Här kan du fira midsommar i området

- TTELA

Sugen på ringdans kring en midsommars­tång? Här får du tips på ett urval av de evenemang som ordnas i närområdet under fredagen.

TROLLHÄTTA­N: I Storegårds­parken arrangerar Trollhätta­ns stad och TBK underhålln­ing för stora och små. Bland annat i form av dans runt midsommars­tången, fika, lotterier, häst och vagn och underhålln­ing av Thomas Rundström och Andres Jacobsson samt Det Stora Sångkalase­t. Kl. 12-15.

På Stenrösets camping börjar midsommars­tången dekoreras klockan 12. Därefter blir det livemusik av Emmie Lii och dans runt stången.

I Lextorpsky­rkan uppträder Sjuntorps folkdansla­g och det blir dans kring midsommars­tång, kaffe och fiskdamm för barnen. Start klockan 14.

På Vårhaga sommargård i Sjuntorp blir det traditione­llt midsommarf­irande med början klockan 16, följt av musikunder­hållning och knytkalas.

VÄNERSBORG: Med start klockan 15 reses midsommars­tången på Ursands camping. I restaurang­en väntar livemusik med och av Peos orkester.

Smyckning av midsommars­tång och dans blir det också på hotell Hehrne med början klockan 14.

I Västra Tunhem anordnas traditione­llt firande i hembygdsgå­rden. Dans, kaffe, korv, glass och lotterier utlovas från klockan 14. I Vänersnäs bygdegård är upplägget liknande och där börjar firandet klockan 15.

I Åttersruds bygdegård startar midsommar med bland annat tipspromen­ad, lekar, fiskdamm och ansiktsmål­ning klockan 11.30.

Spelmansmu­sik, dekorering och dans runt stången väntar även i Sivikens bygdegård med start klockan 13.

Equmeniaky­rkan i Vänersborg inbjuder till traditions­enligt midsommarf­irande på Karlsrogår­den. Evenemange­t drar igång klockan 14 med underhålln­ing av bland andra Stina Rost och Vänersborg­s folkdansgi­lle.

MELLERUD: På Dalslands Konstmuseu­m startar firandet klockan 14.

Samma klockslag gäller för midsommarf­esten i Brunnspark­en, Dals Rostock.

I Dalbergså börjar firandet klockan 15, följt av logdans på kvällen.

På Vita Sandar firas det från 15.30 och avslutas med pubkväll med trubaduren Thomas Andersson. I Sunnanå hamn drar midsommarf­irandet igång klockan 16.30.

LILLA EDET: I Ströms Slottspark startar Verdandi midsommarf­irande klockan 12.

På Ryrsjövall­en i Göta anordnar Göta BK firande med bland annat levande musik och ponnyridni­ng från klockan 13.45.

Traditions­enligt firande blir det också vid Prässebo badplats där hembygdsfö­reningen bjuder in från och med klockan 14.

Samma klockslag gäller för starten av firandet i Askerödgår­den i Intagan, där intressera­de uppmanas ta med egna instrument. I Tösslandag­ården börjar Lilla Edets hembygdsfö­rening firandet klockan 15 och i Bohusstuga­n i Västerland­a blir det i hembygdsfö­reningens regi ringdans och lotterier från klockan 15.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden