Ttela

Efter alla turer – ridklubb läggs ned

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Pengarna är slut och nu ser verksamhet­en ut att läggas ned. Det kommer i alla fall styrelsen för Melleruds ridklubb att föreslå vid ett extrainsat­t möte i slutet av juni. – Det finns helt enkelt inte en verksamhet som går ihop, säger klubbens ordförande Stefan Åbom.

I flera år har Melleruds ridklubb brottats med ekonomiska problem, något TTELA skrivit om vid flera tillfällen. Nu är läget ännu värre, och verksamhet­en riskerar att läggas ned.

– Hotet om att behöva lägga ner har inte funnits på samma sätt tidigare. Det har pågått aktivitete­r som gjort att verksamhet­en fungerat men som inte finns längre. Det är helt enkelt för många negativa saker på en gång för att verksamhet­en ska kunna drivas vidare, säger klubbens ordförande Stefan Åbom.

ANLEDNINGE­N ÄR ATT varken elever eller medlemmar uppgår till ett antal som gör att klubben kan gå runt, berättar Stefan Åbom.

– Antalet ridande elever måste upp med åtminstone 25 procent, men för att klara oss på lång sikt behöver vi snarare upp med 40-50 procent för att det ska bära. Det är inga små förändring­ar som behöver till, det är snarare ganska rejäla sådana.

Styrelsen för Melleruds ridklubb har kallat till ett extrainsat­t möte den 27 juni. Där kommer de att informera om läget och föreslå att verksamhet­en läggs ned.

– DET ÄR för att informera om läget, och att styrelsens förslag är att ta ansvar och avveckla verksamhet­en innan folk står utan lön och inte kan betala fakturor, säger Stefan Åbom.

Men Stefan Åbom hoppas fortfarand­e på att klubben går att rädda, och det genom en ny styrelse med nya idéer.

– Vi går också ut och informerar om detta för att hoppas på att en ny styrelse som har mer energi och kan styra upp verksamhet­en utan att den behöver läggas ned, säger han.

EIRIN NYQVIST ARBETAR som ridinstruk­tör på ridklubben, och är också den enda som är anställd. En nedläggnin­g innebär för hennes del att hon blir arbetslös.

– Jag vet inte vad som händer, men det är klart att man förbereder sig på att det är slutet. Det är bara att hoppas på ett mirakel, säger hon.

 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? KAN BLI ARBETSLÖS. Eirin Nyqvist (till höger) är ridklubben­s enda anställda. Läggs verksamhet­en ned förlorar hon sitt jobb.
Bild: GABRIEL ANDERSSON KAN BLI ARBETSLÖS. Eirin Nyqvist (till höger) är ridklubben­s enda anställda. Läggs verksamhet­en ned förlorar hon sitt jobb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden