Ttela

Skrällsegr­ar för Japan och Senegal i Grupp H

- TT

Colombia och Polen är de flesta förhandsti­ppares favoriter att gå vidare från grupp H, men föll mot Japan respektive Senegal i premiäromg­ången.

Polen mönstrade en vass offensiv i Vm-premiären mot Senegal. Och den största pressen på att näta låg på landets superstjär­na Robert Lewandowsk­i. Men i stället var det Senegal som satte sin prägel på matchen och dessutom knep de tre poängen.

Deras första mål kom något turligt, då Idrissa Gueyes skott styrdes in i mål via Thiago Cioneks ben.

EFTER TIMMEN SPELAD så kutade M’baye Niang in i ett anfall direkt från sidlinjen efter en skada, och överrumpla­de på så sätt det polska försvaret och målvakten Wojciech Szczesny som var långt ute. Niang smet emellan när Szczesny skulle rensa bollen och kunde sedan enkelt rulla in 2–0.

Grzegorz Krychowiak reducerade i slutet till 1-2, men närmare än så kom inte polackerna.

BARA TRE MINUTER tog det innan colombiane­n Carlos Sanchez blev utvisad sedan han räddat japanen Shinji Kagawas skott med handen.

Den efterfölja­nde straffen förvaltade Kagawa till 1-0. Med bara tio man på planen kom dock Colombia tillbaka och kvitterade strax före paus sedan Juan Quintero lurat hela den japanska muren genom att skjuta en frispark under de hoppande spelarna och in i mål.

I den andra halvleken tog Japan dock över spelet helt och avgjorde genom Yuya Osakos nickmål.