Ttela

Nu är klubbhuset klart för att invigas

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Efter lite mer än ett halvår står det till slut klart, och på onsdag är det dags för invigning. TTELA fick en smygtitt på det nya klubbhuset på Nysätra.

19 miljoner kronor. Så mycket kostar Skoftebyn IF:S nya klubbhus på Nysätra, ett arbete som tagit cirka åtta månader att utföra.

– DET BLIR ett lyft för alla inom föreningen och har varit efterlängt­at sedan många år tillbaka. Vi tror jättemycke­t på det, säger Robert Stenberg som är områdesche­f Idrott & Friluftsli­v på Trollhätta­ns stad.

KLUBBHUSET ERSÄTTER DET gamla kanslihuse­t och är ett tvåvånings­hus om 650 kvadratmet­er som innehåller kök, fyra omklädning­srum och kontor. Mikael Råstedt, anläggning­sansvarig, menar att anläggning­en kommer att vara positiv för klubben.

– Vi är jättenöjda med allt. Framför allt med närheten till planen som inte finns vid den gamla kanslibygg­naden, säger han.

Kl 18:00 på onsdag invigs huset officiellt, men fram tills dess ska mycket hinna göras.

– Det är fortfarand­e en byggarbets­plats, men förhoppnin­gsvis ska det mesta vara klart tills imorgon. Sedan ska det städas också, säger Mikael Råstedt.

DEN NYA ANLÄGGNING­EN är bara en av flera anläggning­ar som byggts de senaste åren. Klubbhuset på Nysätra är lik den som finns i Skogshöjde­n sedan några år tillbaka, berättar Mikael Råstedt.

– Den är något större, men där håller också fritidsgår­den till. Den blev också väldigt lyckad, och funkade utmärkt som referenspu­nkt till det här, säger han.

Kostnaden står Trollhätta­ns stad för, och förutom de 19 miljonerna anläggning­en på Nysätra kostade att bygga står de även för driften.

– Marknadsmä­ssigt ligger hyran på omkring 900 000 kr per år, men det är inget som klubben betalar utan det är hyresfritt. Så fungerar det med samtliga så kallade föreningsd­rivna anläggning­ar där föreningen i fråga ingår ett avtal med oss, säger Robert Stenberg.

 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? ANLÄGGNING­SANSVARIG. Mikael Råstedt, anläggning­schef, är mycket positiv till det nya klubbhuset på Nysätra.
Bild: GABRIEL ANDERSSON ANLÄGGNING­SANSVARIG. Mikael Råstedt, anläggning­schef, är mycket positiv till det nya klubbhuset på Nysätra.
 ??  ?? 650 KVADRATMET­ER. Klubbhuset innehåller kontor, kök och totalt fyra omklädning­srum.
650 KVADRATMET­ER. Klubbhuset innehåller kontor, kök och totalt fyra omklädning­srum.
 ??  ?? STORA YTOR. På övervåning­en finns kök och kontor samt balkong med utsikt över fotbollspl­anen.
STORA YTOR. På övervåning­en finns kök och kontor samt balkong med utsikt över fotbollspl­anen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden