Ttela

LADDSTATIO­NER TILL NYA BOSTÄDER

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 00 rickard.skold@ttela.se

De 52 nya bostadsrät­terna i Korseberg Park kommer förses med laddstatio­ner till el- och hybridbila­r, där Naturvårds­verket finansiera­r hälften av kostnadern­a.

Framåt hösten eller vintern är det planerat för inflyttnin­g i de nya bostadsrät­terna i Korseberg Park. I maj beviljades Riksbyggen ett investerin­gsstöd från Naturvårds­verkets Klimatkliv­et för laddstatio­ner i anslutning till bostadsrät­terna.

– Det kommer finnas en laddstatio­n i varje carport som är dedikerad till respektive lägenhet, säger Andreas Ander, projektled­are på Riksbyggen Bostad Väst.

ANDREAS ANDER VILL inte säga hur stort stödet från Klimatkliv­et är, men säger att det täcker upp för 50 procent av kostnadern­a.

– Tack vare stödet har vi kunnat göra den här satsningen och ändå hålla budgeten för projektet, utan att det kostar kunderna någonting. Stödet var helt avgörande för att vi skulle kunna erbjuda det kostnadsfr­itt, säger han.

ANTALET EL- OCH hybridbila­r ökar och i takt med det stiger efterfråga­n på laddstatio­ner.

Andreas Ander tror att det är ovanligt med satsningar av det här slaget, där samtliga bostadsrät­ter förses med laddstatio­ner.

– Det är inget som jag känner till att vi har gjort tidigare. Det brukar erbjudas möjlighete­n till kunderna, eller så byggs det ett antal platser med laddningsm­öjligheter, säger Andreas Ander.

Klimatkliv­et ger investerin­gsstöd för att minska utsläppen av växthusgas­er på lokal nivå. Budgeten för 2018 ligger totalt på 1,5 miljarder kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden