Ttela

Nytt företag efter konkurs

- LOVISA VITUS 0522-99000 lovisa.vitus@bohuslanin­gen.se

Nytt företag erbjuder de anställda jobb efter att Rör & Värme i Uddevalla försatts i konkurs. Cirka 15 personer är redan anställda.

Efter att Rör och Värme i Uddevalla försatts i konkurs så har det nya företaget Rör & Värme i Väst bildats, uppger Pontus Hallbäck, tillförord­nad VD vid det nyuppstart­ade företaget.

– Ett par dagar efter att Rör & Värme i Uddevalla gick i konkurs bestämde jag tillsamman­s med en grupp att vi skulle starta ett nytt företag, säger han.

De har redan anställt 14 till 15 personer av de anställda som miste sina jobb vid konkursen.

– Det viktigaste för oss är personal och när vi hörde om konkursen anordnade vi ett möte med de anställda som mist sina jobb och frågade dem om de var intressera­de av nytt jobb. Det känns jättekul att kunna ge den här möjlighete­n till de anställda, säger Pontus Hallbäck.

Han fortsätter att berätta om företagets planer.

– Målsättnin­gen är att det ska bli ett bra företag med samma inriktning som det tidigare, att vi ska anställa ännu fler och i princip ta över rollen som Rör & Värme i Uddevalla haft, säger Pontus Hallbäck.

Han förklarar att det nyuppstart­ade företaget alltså inte kommer att driva verksamhet­en vid konkursboe­t vidare utan att de startar ett helt nytt företag från grunden.

– Företaget hade för mycket förluster och skulder. Men det känns som vi har anställt mycket bra och kompetenta människor så det känns riktigt lovande det här, säger Pontus Hallbäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden