Ttela

Punkfest firar allas rätt till liv

MUSIK: PRIDE-TEMA UTAN PRIDE-KOPPLING

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Headstag kände att det började suga i live-tarmen efter att inte ha haft någon spelning sedan början av december. När de läste om den kommande Pride-festivalen i hemstaden Trollhätta­n fick de en idé.

– Pride gav oss en bra anledning att arrangera någonting. Vi har ingenting med Pride att göra men vi kände att vi kunde arrangera en gratis spelning med Pride-tema på N3 och köra lite goa låtar med andra band, förklarar trion.

– Vi känner för att fira folks rätt till liv och kärlek där alla är välkomna. Det kommer ju många människor från hela Sverige för att delta i tåget och då finns det också möjlighet till att få spela för fler människor.

PÅ FREDAG ÄR det dags i Stagebox på N3 och då får publiken se och höra fyra band.

The Reckless State kommer från Stockholm och kör egenskrivn­a låtar som antingen handlar om personliga erfarenhet­er och känslor eller rent av är politiska.

Från Göteborg kommer Papperspås­e, som sjunger om modern politik, katter och livet.

Två Trollhätte­band står också på scen under kvällen och det ena av dem, Moshroom, gör samtidigt sin debutspeln­ing.

Arrangeran­de Headstag beskriver sina låtar som att ”vi kör precis vad vi vill”.

– Det kan handla om svenska politiker, kärlek eller att handla glass, det finns ingen gräns eller linje vi följer. Allt vi rör vid blir punk.

Trollhätta­n Pride närmar sig och då passar punktrion Headstag på att arrangera punkfest med Pride-tema. – Vi känner för att fira folks rätt till liv och kärlek där alla är välkomna, säger killarna.

 ??  ??
 ?? Bild: PRESSBILD ??
Bild: PRESSBILD
 ??  ?? PUNKFEST. På fredag blir det punkfest på N3 i Trollhätta­n. Då får publiken se och höra The Reckless State, Headstag (som även arrangerar spelningen), Papperspås­e samt Moshroom (ej med i bild).
PUNKFEST. På fredag blir det punkfest på N3 i Trollhätta­n. Då får publiken se och höra The Reckless State, Headstag (som även arrangerar spelningen), Papperspås­e samt Moshroom (ej med i bild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden