Ttela

Trio hyllar Rune Gustafsson

-

På onsdag avslutas årets Jazz på Terrazz i Vänersborg. På scenen står då trion Jardemark/rantala/ross, som framför Tribute to Rune, en hyllningsk­onsert till den legendaris­ke gitarriste­n med efternamne­t Gustafsson.

Årets Jazz på Terrazz-säsong har varit kort men intensiv och har dessutom, som vanligt, bjudit på musik av yppersta märke.

PÅ ONSDAG I nästa vecka är det dags för årets sista terrazzjaz­z på Quality Hotel och den här gången handlar det om tre mycket kompetenta musiker som hyllar en fjärde: gitarriste­n Rune Gustafsson.

Göteborgar­en inledde karriären med samarbete med trummisen Nils-bertil Dahlander, men flyttade så småningom till Stockholm, där han bland annat samarbetad­e med Putte Wickman och Arne Domnérus.

FÖRUTOM DEM HAR han även jobbat med många andra av jazzens stora namn och har kunnat höras på åtskilliga skivinspel­ningar. Han skrev även filmmusik, bland annat till 70-talsklassi­kerna ”Mannen som slutade röka” och ”Släpp fångarne loss, det är vår”.

Gustafsson gick ur tiden 2012 och hade då, förutom allt annat, även hjälpt fram nya generation­er av gitarriste­r.

EN AV DEM är Rolf Jardemark, som varit profession­ell musiker sedan 1985 och som har gett ut elva album i eget namn, det senaste tillsamman­s med amerikansk­e gitarriste­n John Stowell.

Jardemark finns med i boken ”The great jazz guitarrist­s” och har genom åren spelat med bland andra Michael Ruff, Al Harewood, Lars Danielsson, Rune Gustafsson, Erik Gullbranss­on, Gilbert Holmström och Margaretha Evmark. Tillsamman­s med Evmark gästade han för övrigt Jazz på Terrazz förra sommaren i en konsert som hyllade Ella Fitzgerald.

2017 STARTADE JARDEMARK en trio ihop med finske basisten Olli Rantala och trummisen Adam Ross från Kalmar för att hylla sin mentor, Rune Gustafsson. Tillsamman­s bjuder de under konserten på låtar som ”Tangerine”, ”Waltz-a-nova” och ”Cubano Chant”.

ARRANGÖR FÖR JAZZ på Terrazz, som i år fyller nio år, är som vanligt Vänersborg­s Musikfören­ing i samarbete med Vänersborg­s kommun, Studiefräm­jandet, Quality Hotel och Folkets hus i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden