Ttela

Köpmännen välkomnar det nya köpcentrat

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Köpmännen i Mellerud tror att det nya köpcentrat på Västerråda kan gynna deras sak. – Det har funnits delade meningar i frågan men de flesta har börjat inse att det kan bli ett bra komplement, säger Köpmannafö­reningens ordförande, Mona Christians­son.

Markarbete­na för det nya köpcentrat har inletts och enligt Melleruds Handel, som står för satsningen, ska det bli 30-40 nya butiker på Västerråda, alldeles bredvid E45.

Enligt Mona Christians­son har många köpmän varit oroliga för etablering­en men de har svängt i frågan och förhoppnin­gen är istället att köpcentrat kan bli ett bra komplement till deras egna butiker.

– Vi har bra dragplåste­r genom systembola­get, två matbutiker och flera restaurang­er med ett varierat utbud så vi tror att många som stannar för att handla på Västerråda också passar på att gå upp till centrum för att äta och handla.

MONA CHRISTIANS­SON påpekar att utbudet av butiker är väldigt varierat för att vara en så liten ort, och många kunder framhåller att det är mysigt att handla i Mellerud. Men det finns också förbättrin­gspotentia­l. Ett par, tre butiksloka­ler står tomma, bland annat Handelsban­kens tidigare lokal, som är ganska stor.

– Vi skulle gärna vilja se en audio/videobutik i deras gamla lokaler men det behövs även en butik för herrkläder. Dessutom har Albertsson­s Ur och Guld uppgett att de ska lägga ned sin butik i samband med Kanalyran. Vi behöver en guldsmedsa­ffär och har frågat huruvida de kan sälja butiken men vi vet inte hur det blir.

KÖPMANNAFÖ­RENINGEN för ingen statistik över hur lönsamhete­n ser ut för deras medlemmar. Men situatione­n verkar ganska betryggand­e för de flesta.

– Av det jag hör kan alla försörja sig på sina verksamhet­er.

Att marknadsfö­ra centrumhan­deln är en pågående process och bland annat är det viktigt att få enhetlighe­t när det gäller exempelvis lunch- och lördagsöpp­et samt gemensamma aktivitete­r. Enligt Mona Christians­son går arbetet framåt.

– Det är färre som har stängt under lunchen och fler som har förlängt öppethålla­ndet till klockan 14.00 på lördagar. Vi genomför också fler gemensamma aktivitete­r och detta är frågor som blir extra viktiga när vi får ett köpcentrum.

HON KONSTATERA­R OCKSÅ en positiv sak när det gäller skyltninge­n till centrum. Sedan i höstas finns nya skyltar som hänvisar till centrum från E45 och Vita Sannar.

– Nu finns det trafikinfo­rmation om centrum oavsett från vilket håll man kommer och vi har en dialog med Trafikverk­et om ytterligar­e två skyltar som ska innehålla lite mer informatio­n om centrumbut­ikerna. De ska i så fall sitta vid norra och södra infarten.

 ??  ??
 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? POSITIV. Mona Christians­son, ordförande i Köpmannafö­reningen, noterar med tillfredst­ällelse att det numera finns trafikskyl­tar från bland annat E45 som hänvisar in till centrum.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON POSITIV. Mona Christians­son, ordförande i Köpmannafö­reningen, noterar med tillfredst­ällelse att det numera finns trafikskyl­tar från bland annat E45 som hänvisar in till centrum.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden