Ttela

Nya inslag i programmet

- MARIA JOHANSSON

Förköpsbil­jetterna går som smör i solsken och i Kanalyrans program finns både nya och välbekanta punkter.

Både fredagen och lördagen inleds med korteger av olika slag. Först är utklädda barn och efter det vankas barnunderh­ållning med Daniel och Yankho på torget. Resten av fredagen händer det många saker bland annat kopremieri­ng, jordbruksu­tställning och dans till Wahlströms. Kvällen avslutas med Hitsdotcom på scen.

– Kopremieri­ng är som en hundutstäl­lning fast med kossor. Man bedömer djurens kvalité. Det kommer kor från hela Västsverig­e och tävlar i olika klasser, berättar Lars Nilsson.

Några nya inslag för i år är Stark Kvinna-grenar som utspelar sig under söndagen och Starke Man-grenarna har spridits ut över både fredagen och lördagen. Det kommer finnas en smakfestsc­en med lokal ciderprodu­cent, ostproduce­nt från Karlstad och lokal honungspro­ducent. Tidigare år har krögarna fått bygga ut på torget och erbjuda mat och dryck, även på den fronten blir det förändring­ar i år.

– Vi satsar på ett foodcourt och krögarna får inte bygga ut. Vi har i stället gjort så att halva torget blir ett restaurang­område. Där har hittills fyra restaurang­er med varsin servering bokat in sig. De har olika utbud, alltifrån husmanskos­t till langos. Det kommer att finnas 500 gemensamma sittplatse­r för alla oavsett var maten är köpt, berättar Lars Nilsson.

Under lördagskor­tegen återförena­s Melleruds Drillflick­or för andra året i rad, innan dess hade de inte uppträtt i sammanhang­et sedan millennies­kiftet. Jenni Hagman, näringsutv­ecklare i Melleruds kommun, drillade som ung flicka och ska vara med på lördag.

– Det kommer bli väldigt nostalgisk­t. Jag var inte med förra året så för mig var det väldigt längesedan sist, säger Jenni Hagman.

Stellan Johansson, Mellerudst­rubadur, firar sina 50 år som artist med ett framförand­e. Han debuterade våren -68. På söndagen flyttar festivalen upp till Håverud där det bland annat bjuds på teater, gudstjänst och flasktävli­ng.

Avslutning­svis spelar The Stables, en grupp lite äldre herrar med tre-fyra man från originalsä­ttningen, som spelade på den allra första Kanalyran 1968.

– I och med att de avslutar vårt firande så sluter vi cirkeln, säger Lars Nilsson.

Wiktoria debuterade i Melodifest­ivalen 2016. Under Kanalyran ackompanje­ras hon av Anderbergs band.

 ?? PRESSBILD ?? HAAKS. Show- och partybande­t från Hamburgsun­d garanterar feststämni­ng.
PRESSBILD HAAKS. Show- och partybande­t från Hamburgsun­d garanterar feststämni­ng.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden