Ttela

Larsson: ”Vi är inte mätta ännu”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter en tung förlust mot Tyskland på midsommard­agen resten sig Sverige, vann mot Mexiko och säkrade avancemang till åttondelsf­inal. – Det är en sjuk upplevelse, säger Trollhätte­bon Fredrik Larsson, landslaget­s fysioterap­eut.

Först slog man ut Holland och Italien på vägen till VM, sedan var det hej då till Tyskland. Sveriges herrlandsl­ag går fram som en bulldozer och lämnar det ena storlaget efter det andra bakom sig.

– Jag kan inte se det på något annat sätt än att det är kollektive­t, vikten av ett bra lag och ett bra team. Kollektive­t kan vinna, om vi håller ihop och gör varandra bättre, säger Fredrik Larsson, landslaget­s fysioterap­eut.

DET VAR DET kollektive­t som reste sig efter Tysklandsm­atchen och som med kniven mot strupen såg till att vinna den helt avgörande matchen mot Mexiko på onsdagseft­ermiddagen.

– På något sätt var det jävligt skönt att vi fick playoff-matcherna mot Italien för där tränade man på att hantera nervositet­en, det blir nämligen inte mycket värre än så. Det hade nog alla nytta av i dagens match. Alla var coola och balanserad­e, inte för heta men inte heller för kyliga, säger Fredrik Larsson.

Segern innebar gruppseger för Sverige och en åttondelsf­inal i VM. Senast det hände var 2002, då åkte man ur i just åttondelsf­inalen mot Senegal.

När TTELA når Fredrik Larsson är han och landslaget på väg till flygplatse­n för att åka tillbaka till sitt hotell i Gelendzhik.

– Nu ska vi njuta lite grann först, men sedan får vi borsta bort det här och börjar förbereda oss för nästa match, säger Larsson.

Åttondelsf­inalen spelas på tisdag och till dess gäller det att alla spelare är på topp igen.

– Spelarna har tömt sig rejält så det känns skönt att vi har sex dagar på oss att ladda om nu, säger Larsson, som ger lugnande besked om Marcus Berg och Sebastian Larsson som båda byttes ut i onsdagens match på grund av skador.

– Både Larsson och Berg ska vara okej. Och vi har inga andra färska skador.

”Hälsa mamma att jag inte kommer hem än på ett tag” FREDRIK LARSSON Fysioterap­eut

PÅ TISDAG VÄNTAR alltså den största utmaningen hittills för Janne Andersson, Fredrik Larsson, resten av tränarstab­en och spelarna. Hur långt kollektive­t kan ta Sverige återstår att se.

– Vi är inte mätta ännu, vi vill stanna i Ryssland så länge vi kan. Hälsa mamma att jag inte kommer hem än på ett tag, säger Fredrik Larsson.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? GLÄDJE. Fredrik Larsson (längst till vänster) jublar tillsamman­s med laget efter 3-0-segern mot Mexiko som innebär att Sverige är klart för åttondelsf­inal.
Bild: PETTER ARVIDSON GLÄDJE. Fredrik Larsson (längst till vänster) jublar tillsamman­s med laget efter 3-0-segern mot Mexiko som innebär att Sverige är klart för åttondelsf­inal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden