Ttela

Lovisa Lindh siktar på att vara på topp till EM

- PATRICK KIPLER/TT

Hon slog till med ett oväntat Em-brons 2016 i Amsterdam. I fjol sänktes det svenska rekordet på 800 meter till 1.58,77. Trots detta känner Lovisa Lindh, 26, att 2018 är året hon slår ur underläge.

– Jag har varit tvungen att gå in med en annan inställnin­g den här säsongen. Mitt fokus är att formen ska stegras under säsongen och vara som bäst på EM, säger Lovisa Lindh.

För den som inte känner till bakgrunden kan uttalandet kännas försiktigt och kanske lite underligt. Men den som är insatt i svensk friidrott förstår.

EFTER TVÅ ÅR av ständigt uppåtgåend­e form fick Lindhs säsong ett abrupt slut precis innan VM i London ifjol. En stressfrak­tur i foten satte stopp för Vm-drömmen och avslutade säsongen tvärt.

Nu är Lindh på väg tillbaka. Hittills den här säsongen har hon sprungit tre 800-meterslopp, med en rivstart i Diamond League-galan i Oslo där hon direkt säkrade Emkvalgrän­sen med en hundradels marginal.

– Jag är väldigt nöjd över att jag kvalade in så snabbt till EM. Nu handlar det mycket om att få det stämma runt omkring. Jag är nöjd med det jag gjort hittills och känslan är bra, säger Lindh.

Under torsdagskv­ällen springer hon årets fjärde 800-meterslopp i samband med de svenska Gptävlinga­rna i Sollentuna.

– Det ska bli kul. Jag tycker om att springa på hemmaplan och det var länge sedan jag tävlade i Sollentuna. Men då gick det bra.

Den gången slutade det med Smguld. Någon medalj finns inte att hämta den här gången. Lindh säger att hon hoppas kunna putsa sin årsbästati­d, 2.02,49, i alla fall.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER/TT ?? Lovisa Lindh är på gång igen efter skadan som i sista stund stoppade henne från en start på 800 meter i VM.
Bild: ERIK SIMANDER/TT Lovisa Lindh är på gång igen efter skadan som i sista stund stoppade henne från en start på 800 meter i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden